Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Waar wordt neon gas allemaal voor gebruikt?

Het gas neon wordt al eeuwen gebruikt. Tegenwoordig wordt het voornamelijk gebruikt voor de productie van LED lampen. Deze lampen geven veel licht en zijn daardoor perfect om in drukke steden of straten te plaatsen. Vaak zie je ze ook in café’s en andere uitgaansgelegenheden. Neon is een zeer krachtig licht, dus het is perfect om mensen hun aandacht mee te trekken.

Neon en medische toepassingen

Het gas neon wordt ook gebruikt voor sommige medische toepassingen. Neon kan helpen bij het genezen van bepaalde aandoeningen en kan ook gebruikt worden voor diagnostische doeleinden. Neon is echter niet alleen maar bruikbaar voor lampen of medicijnen. Het gas neon wordt ook veel gebruikt in advertenties en neonschilderingen. Dit komt omdat neon een zeer helder licht geeft en daardoor erg opvallend is.

Neon wordt al lang gebruikt voor verschillende doeleinden, maar het wordt steeds vaker gebruikt vanwege de vele voordelen die het biedt. Het gas neon is een krachtig licht dat perfect is voor sommige toepassingen. Dus als je iets wilt dat je opvalt, dan moet je zeker neon gebruiken.

Wat is neon precies?

Neon is een kleurloos, ontvlambaar en giftig gas dat wordt gebruikt in lampen en advertenties. Het is het zevende element op de periodieke tafel en heeft het symbool Ne. Neon is afkomstig van het Griekse woord neos, wat nieuw betekent. Neon is een van de meest voorkomende elementen in het heelal en maakt ongeveer 18% van alle sterren uit. Dit komt omdat neon relatief gemakkelijk te maken is. Neonlampen zijn een van de oudste soorten lampen die er zijn en werden voor het eerst gemaakt in 1910. Neonlampen worden gevuld met neon gas en geven dan licht door middel van elektrische ontsteking. Neonlampen zijn erg helder en krachtig, maar ze gaan wel sneller stuk dan andere lampen. Dit komt omdat het gas neon relatief onstabiel is.