Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Waar op letten bij het verkopen van je caravan?

Heb jij jarenlang enorm veel plezier gehad van je caravan? Van honderden kilometers afleggen naar de mooiste bestemmingen, tot aan het de gezellige knusse avonden in de caravan en het noodweer die je iedere vakantie met je trouwe tweewieler hebt meegemaakt? Maar, is de tijd nu eindelijk aangebroken dat je hem wil gaan verkopen of inruilen? Dan zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Welke dat zijn vertellen wij je allemaal in deze blog. 

  1. Laat hem altijd netjes en schoon achter 

Wanneer je iets wil verkopen is het belangrijk dat in dit geval je verplaatsbare woning er netjes, schoon en verzorgd uitziet. Zorg er dus voor dat je de gehele caravan spic en span achterlaat voor de toekomstige eigenaar. Op deze manier vergroot je niet allen de kans dat je caravan sneller verkocht wordt, maar ook is het veel prettiger voor degene die jouw oude caravan gaat gebruiken. Want zeg nou zelf, jij wil toch ook niet in een smerige caravan de campings van Europa onveilig maken? Pak dit al je schoonmaakmiddelen erbij, spons en borstel en begin maar heerlijk te boenen! Zorg ervoor dat geen enkele plek overslaat. Werk bijvoorbeeld van de binnenkant toe naar de buitenkant. Ben je lui van aard? Laat hem dan reinigen door een schoonmaakbedrijf, het kost wel wat maar dan blijven jouw handen in ieder geval schoon! 

  1. Doorloop alle onderdelen in de caravan 

Nu je de volledige caravan binnen en buiten hebt schoongemaakt is het belangrijk om alle onderdelen na te lopen of er eventueel gebruiken zijn. Denk aan keukenkastjes die niet goed meer open kunnen of schimmel die te vinden is in de koelkast, maar check ook altijd de staat van de kussens en matrassen die in de caravan zitten.  

  1. Los alle technische mankementen op 

Caravan schoon? Check! Alle onderdelen langsgelopen op gebreken? Check! Dan komt nu het lastigste deel voor de mensen die niet heel technisch onderlegt zijn. Om de kans op verkopen te vergroten en de waarde van de caravan hoog te houden adviseren wij je om alle technische mankementen op te lossen. Denk aan het lichtsysteem, versleten banden of fundering. 

Nu hoef je alleen nog maar langs een caravan inkoper te gaan die jouw caravan zonder veel gedoe voor een mooi prijsje inkoopt. Wil je meer informatie hierover? Check dan de volgende links: https://wijkopencaravans.nl/ en https://wijkopencaravans.nl/caravan-verkopen-als-particulier/.