Floxxium.nl
Image default
Mode en Kleding

Waar moet je op letten bij het kopen van slippers

Je hebt misschien gehoord dat teenslippers slecht zijn voor je voeten – maar dit is niet helemaal waar. Met de juiste structuur en eigenschappen kan je favoriete zomerschoenstijl nog steeds worden goedgekeurd om te dragen! Het traditionele dogma dat teenslippers ‘slecht’ zijn, is gebaseerd op bijna geen gegevens en jaren van slecht geconstrueerde schoenen zonder na te denken over het ontwerp. Hier is waar je naar moet zoeken en wat je moet vermijden als het gaat om het dragen van teenslippers.

Als je ziet dat je teenslippers helemaal plat zijn, gooi ze er dan meteen uit en kies een paar teenslippers met een verhoogde boog. Deze extra boog helpt de plantaire fascie en weefsels in de zool van de voet te ondersteunen. Zonder deze verhoging kunnen de spieren ontstoken raken, pijnlijk worden en zelfs bezwijken. Een geschikte boogsteun die niet te agressief is, laat de rest van de vitale structuren van de voet toe tijdens het staan of lopen.

Een zachte, flexibele zool kan comfortabel aanvoelen als je ze voor het eerst aantrekt, maar dit zal op de lange termijn niets positiefs voor je voeten opleveren. Zachte zolen slijten snel en gemakkelijk en kunnen je voeten kwetsbaar maken voor de textuur van de grond en voor eventueel puin waar je op stapt.

Bovendien beperken materialen die zich op een zachte manier volledig conformeren het vermogen van de spieren om effectief te werken en zorgen ze niet voor een herverdeling van de druk en meer structurele schoenen. Kies in plaats daarvan voor dikkere, stevigere zolen die stabiliteit, steun en bescherming tegen stoten bieden.

Zoek jij goede slippers zoals TEVA slippers van hoge kwaliteit? Kijk dan eens online de de shop van The Little Green Bag!