Floxxium.nl
Image default
Aanbiedingen

Voetbaldoel

Miljoenen, zo niet miljarden mensen ter wereld zijn verknocht aan ‘de belangrijkste bijzaak in het leven’. Natuurlijk hebben we het hier over voetbal. Deze sport is al sinds jaar en dag de nummer één sport in de wereld en dat is niet zomaar. Aanvallers lepelen de moeilijkste ballen achter de doelman met een fraaie hak, verdedigers gooien de ene na de andere sliding erin en keepers jagen de hardste schoten uit de voetbaldoelen. De goals zelf zijn misschien wel het meest onmisbare object van het hele spelletje. Ben jij op zoek naar een voetbaldoel, maar weet je niet waar je op moet letten? In dit blog vertellen we je er meer over!

Verplaatsbare of vaste voetbaldoelen

Voordat je zoektocht begint, is het goed om je af te vragen naar wat voor soort doel je op zoek bent. De één zweert bij een model dat verrijdbaar is, zodat er gemakkelijk gevarieerd kan worden qua trainingsvormen. Aan de onderkant van verplaatsbare doelen zijn vaak wieltjes gemonteerd, zodat je alleen maar tegen de palen hoeft te duwen om er beweging in te krijgen. Dit type doel staat in de voetbalwereld ook wel bekend als het kruiwagenmodel, doordat je slechts één zijde hoeft op te tillen.

Anderen zien meer heil in een vast voetbaldoel. Deze groep gebruikt een goal vaak voor wedstrijd doeleinden. De noodzaak om het doel te verplaatsen is bij deze goals dan ook niet voelbaar, omdat vaak de ene na de andere wedstrijd ermee gespeeld wordt. 

Kleine of grote doelen

Nadat je scherp hebt of je een verrijdbaar of een vast voetbaldoel wilt aanschaffen, is het tijd voor de volgende vraag. Wil ik een klein of een groot doel? Kleine doelen zijn erg geschikt voor de jeugd tot en met 10 jaar, de grote varianten (met officiële afmeting 7,32 x 2,44) zijn passender voor de oudere amateur- en profvoetballers. Echter zijn er ook situaties denkbaar dat kleinere doelen van waarde kunnen zijn bij volwassenen. Kleine doeltjes kunnen goed zijn voor pass- en trapvormen waar behendigheid centraal staat of partijspelletjes. 

Een voetbaldoel koop je bij SKOR
Ben je er al over uit welk doel je uiteindelijk wilt gaan aanschaffen? Een partij waar je terechtkunt voor allerlei voetbaldoelen, is SKOR. Deze partij produceert voetbaldoelen helemaal zelf en is al jaren een trouw partner van Eredivisionisten zoals Ajax, PSV en Feyenoord. Wil je meer informatie over jouw eventuele aankoop of zit je met andere vragen? Stel ze gerust aan één van hun medewerkers. Zij stellen alles in het werk om het perfecte doel voor jou te vinden! 

 

https://skor.nl/