Floxxium.nl
Image default
Dienstverlening

Verhuizen in één dag! Zo doe je dat!

Verhuizen… Hoewel een nieuw huisje heerlijk is en je er in de meeste gevallen op vooruit gaat, hebben we een hekel aan het proces zelf. Zeker als je die week nog andere belangrijke dingen te doen hebt is je verhuizing een onwelkome, tijdrovende gast. Wil jij zo snel mogelijk je huis leeghalen en al je spullen van A naar B vervoeren? In dit artikel delen we drie tips om te verhuizen in één dag.

Schakel voldoende hulp in

Verhuizen kan je simpelweg niet alleen. Zorg dus dat er op de dag van je verhuizing voldoende hulptroepen aanwezig zijn. Het inhuren van een verhuisbedrijf kan je ontzettend veel stress uit handen nemen. Zie je dat om financiële redenen toch niet zo zitten? Kondig dan op tijd aan vrienden en familie aan op welke dag jij van plan bent om te verhuizen en je dus extra handjes nodig hebt. Als je geen verhuisbedrijf inschakelt, zorg dan ook dat je een auto tot je beschikking hebt. Bij voorkeur een busje of een auto met aanhangwagen.

Sorteer en label

Om snel en gemakkelijk te verhuizen met een grote groep mensen is het handig om de spullen gesorteerd in dozen te stoppen en te labelen. Het inpakken en uitpakken van de dozen zul je zelf moeten doen, maar je kunt dozen wel labelen met de locatie in het nieuwe huis waar ze moeten staan. Zo kunnen jouw helpers de dozen met keukenspullen bijvoorbeeld direct naar de keuken brengen, waar jij vervolgens gemakkelijk kan gaan uitpakken.

Maak op voorhand schoon

Maak je nieuwe huis schoon op de dag voor je al je spullen daar naartoe gaat vervoeren. De vloeren moeten uitgebreid gestofzuigd en gedweild worden en in veel gevallen kan het ook geen kwaad om een doekje over de muren te halen. Als je dit nog moet doen na de verhuizing staan alle meubels en dozen ontzettend in de weg. Doe het echt grondig, want de komende jaren krijg je niet meer de kans om je huis zo grondig schoon te maken. Kortom: verhuizen is niemands hobby, maar met een praktische aanpak kan de klus prima binnen een dag geklaard zijn.