Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Uw zonwering schoonmaken doet u zo!

Een zonwering kost best wel wat en is dan ook een forse investering. Het is dan ook meer dan normaal dat u deze zo lang mogelijk optimaal wilt gebruiken. Door middel van schoonmaakbeurten kunt u het levensproces van de zonwering verlengen. Bent u benieuwd hoe het schoonmaken van een zonwering het beste gedaan wordt? Lees dan snel verder voor ons stappenplan!

 

Stappenplan zonwering schoonmaken

Voordat u gaat beginnen aan het stappenplan raden wij u aan om even naar buiten te kijken. Wanneer de zon fel schijnt kunt u beter even wachten met het reinigen van uw zonwering. Op het moment dat de zon fel schijnt en u gaat uw zonwering schoonmaken kunnen zeep- en waterresten te snel opdrogen. Het gevolg hiervan is dat u vlekken krijgt in uw zonwering. Dit is juist wat wij willen verhelpen. Dus gaat u uw zonwering schoonmaken? Doe dat dan als er geen felle zon is.

Stap 1: Droge reiniging Om te beginnen moet u uw doek volledig uitrollen. Daarna pakt u een schoon en zachte borstel. Hiermee kunt u zorgvuldig los vuil los borstelen. Soms is de droge reiniging genoeg om de vlekken te verwijderen. Als er echter hierna nog hardnekkige vlekken in uw zonwering zitten kunt u door naar stap 2.

Stap 2: Vochtige reiniging Wanneer droog borstelen niet genoeg was om de vlek(ken) te verwijderen, kunt u met een spons en lauw water (max. 35 graden) zorgvuldig de vlek schoonmaken. Als de vlekken alsnog te hardnekkig zijn kunt u een schoonmaakmiddel met lage pH-waarde (onder de 7.5) gebruiken. Groene zeep of Biotex bijvoorbeeld. Daarnaast kunt u ook uw zonwering schoonmaken met schoonmaakazijn. Azijn kan aanslagen en verbleekte vlekken schoonmaken. Als u echter 100% zeker van uw zaak wilt zijn kunt u ook HG-zonwering reiniger aanschaffen. Wanneer u uw reiniger gekozen heeft kunt u zorgvuldig beginnen met het poetsen van uw zonwering. U kunt het sopje een kwartier in laten trekken om vervolgens uw zonwering af te spoelen met uw tuinslang of emmers met water. Een hoge druk reiniger is sterk af te raden. Door de druk kan de zonwering beschadigd raken.

Stap 3: Drogen Tot slot is het van belang om uw zonwering goed te laten drogen. Wanneer u dit niet goed doet kan er schimmel vormen op uw zonwering en dat wilt u het liefste voorkomen. Rol het doek pas op als deze volledig droog is.

 

https://lavarecleaningservice.nl/zonwering-schoonmaken/