Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Tips voor je huis

Wanneer je je huis aan het verbouwen bent, kan het zo zijn dat verschillende mensen door elkaar werken, waardoor het erg druk en rommelig kan worden. Hoewel het een eenvoudig hulpmiddel lijkt, kan het enorm nuttig zijn om Vloermarkeringstape te gebruiken. Vloermarkeringstape is een eenvoudig maar effectief communicatiemiddel en zou een integraal onderdeel moeten zijn van het bewegwijzerings- en veiligheidsprogramma. Markeringstape kan zowel op de vloer als op de muren worden aangebracht om snel informatie te communiceren, veiligheidszones rond gevaarlijke gebieden te creëren en de locatie van gespecialiseerde gereedschappen en nooduitrusting te markeren. Hieronder worden een aantal toepassingen toegelicht en nuttige tips gegeven.

Veiligheidsgrenzen creëren rond gevaarlijke apparatuur en chemicaliën

Als je werkplek specifieke gebieden heeft die het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen vereisen, zoals gehoorbescherming, veiligheidshelmen of veiligheidsbrillen, kan vloertape worden gebruikt als aanvulling op andere soorten bewegwijzering. Door de veiligheidstape strategisch aan te brengen, creëer je een in het oog springende, moeilijk te missen herinnering voor zowel werknemers als gasten aan je faciliteit. Hiervoor kan bijvoorbeeld tape op maat van Tapir Tapes gebruikt worden.

Aanwijzen van plaatsing en opslag van apparatuur

Vloertape is een geweldige manier om je faciliteit te organiseren en een efficiëntere werkplek te creëren. Of je nu een vorkheftruck moet parkeren, klein gereedschap moet opbergen, productiematerialen gecategoriseerd moet houden, locaties voor afvalbakken moet markeren of specifieke werkruimten moet afbakenen, het leggen van vloertape zorgt ervoor dat alles een aangewezen plek heeft. Dit vermindert de hoeveelheid tijd die je team besteedt aan het uitzoeken waar de vorkheftruck moet worden geparkeerd en het houdt gereedschappen en materialen georganiseerd, op hun plaats en gemakkelijk te vinden.

Identificeren van struikel- of valgevaren

Op bijna elke werkplek zijn er inconsistenties in het vloeroppervlak. Dat is bijna onvermijdelijk. Helaas kan het er ook voor zorgen dat werknemers struikelen of vallen. Vloertape is een geweldige manier om voetgangers te waarschuwen en om gebruikers eraan te herinneren dat trappen en opritten extra voorzichtig moeten zijn. Gespecialiseerde vloertape kan ook worden gebruikt om tractie te bieden.

Tips

Het is erg belangrijk om een tape te kiezen die bij je werkomgeving past. Als je van plan bent een gebied met veel voet- en autoverkeer te markeren, zorg er dan voor dat je veiligheidstape aanschaft die duurzaam genoeg is om al die wrijving en schokken te weerstaan. Houd er rekening mee dat je het getapete oppervlak mogelijk ook regelmatig zal moeten wassen of dat het kan worden blootgesteld aan gemorste chemicaliën of andere producten. Het vloeroppervlak zelf bepaalt ook hoe sterk de lijm moet zijn en welke eigenschappen deze moet hebben.

 

Zorg er ook voor dat je bij het maken van je plattegrond van de vloer ruim van tevoren een plattegrond maakt en zoveel mogelijk input van je team krijgt. Breng je volledige plan in kaart, zodat je kunt zien hoe het in je hele faciliteit zal werken, zelfs als de installatie van de vloertape niet in één keer zal plaatsvinden.

 

Het is gemakkelijk om vloertape als vanzelfsprekend te beschouwen, vooral als we het dag in dag uit zien. Maar het moet niet worden onderschat. Het is een zeer efficiënte en toegankelijke manier om veiligheidsinformatie en organisatiesystemen te communiceren.