Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Tips voor een goed cv

Recruiters hebben maar heel kort de tijd nodig om te zien of een cv past bij een bepaalde functie. Je moet daarom meteen een goede indruk achterlaten, zodat jouw cv meteen opvalt in positieve zin. Want hoe zonde zou het zijn als jij je potentiële droombaan binnen zeven seconden al aan je voorbij laat gaan? Je leest in dit artikel tips die ervoor zorgen dat jouw cv op de ja-stapel terecht komt. 

Een goede foto

Waar een recruiter als eerst naar kijkt, is de foto op het cv. Niet omdat recruiters meer om jouw uiterlijk geven dan om de juiste werkervaring, maar omdat visuele zaken nou eenmaal sneller iemands aandacht trekt dan een grote lap met tekst. Gebruik dus een professionele foto voor je cv. Deze foto kun je laten maken door LINK Fotografie. Het helpt altijd als je met een lach op de foto staat. Dit laat zien dat je zin hebt in een nieuwe uitdaging in je leven.

Pas je taalgebruik aan naar de vacature

Het lijkt misschien heel logisch, maar toch zijn er veel mensen die hier niet goed op letten: mensen die een Nederlands cv opsturen naar een bedrijf met een Engelstalige vacature of andersom. Hiermee geef je de indruk dat je geen aandacht hebt besteed aan jouw sollicitatie om deze aan te laten sluiten op de vacature. Investeer daarom net wat meer aandacht aan dit soort kleine punten om te zorgen dat je dit soort fouten niet maakt. 

Houd het overzichtelijk

Je zou alle informatie over jezelf in jouw cv kunnen verwerken. Het is niet negatief als je veel over je jezelf wilt vertellen in je cv, maar geen een recruiter is geïnteresseerd in al deze informatie. Beperk je cv daarom tot maximaal twee pagina’s en vat de informatie samen in kernpunten. Heb je uiteenlopende werkervaring bij veel verschillende werkgevers? Benoem dan alleen de laatste drie functies. Of zet alleen de werkervaring die relevant is in het cv.   

De opmaak

Je kan ervoor kiezen om een standaard lay-out te gebruiken bij het opmaken van je cv. Dit is goed, maar je springt er wel eerder uit als je wat extra zorg besteedt aan de lay-out van je cv. Er zijn tegenwoordig veel online templates te vinden die je kunt gebruiken om je cv mooi te maken. Een extra tip om te voorkomen dat je cv verspringt, is om je cv als PDF-bestand te versturen. Wanneer je solliciteert op een creatieve functie, dan is een cv met gepersonaliseerde lay-out natuurlijk een mooie kans om jouw creatieve skills te laten zien!

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Microsoft office programma’s die goed zijn voor je carrière

Een rijschool in Tilburg is zo gevonden

Wat is een daktent?