Floxxium.nl
Image default
Aanbiedingen

Tips voor als je last hebt van haaruitval

Tips voor als je last hebt van haaruitval

Haaruitval kan een vervelend probleem zijn en het kan je zelfvertrouwen verlagen. Gelukkig zijn er veel manieren om haaruitval te helpen voorkomen of verminderen. In deze blog worden een aantal tips besproken die jij kunt gebruiken als je last hebt van haaruitval. 

 

Gezond eten

Een gezonde voeding is belangrijk voor een gezonde hoofdhuid en gezond haar. Er zijn een aantal voedingsmiddelen die specifiek kunnen helpen als je last hebt van haaruitval. Allereerst zijn eiwitten belangrijk. Dit zijn de bouwstenen van je haar en dus het belangrijkst om in je voeding te hebben. Daarnaast is biotine een belangrijk voedingsmiddel. Dit is een vitamine die helpt bij de groei en gezondheid van haar. Ook vitamine C zal haaruitval verminderen, het helpt bij de productie van collageen. Dit is belangrijk voor de gezondheid van je hoofdhuid. Wat ook helpt bij de verzorging van de hoofdhuid is ijzer, dit is belangrijk voor de bloedcirculatie.

 

De juiste shampoo

Shampoo is een product dat vrijwel dagelijks wordt gebruikt voor het haar. Het is hierbij belangrijk dat je de juiste producten gebruikt om je haar gezond te houden. Als je last hebt van haaruitval is een milde shampoo de beste keuze. Een milde shampoo is een shampoo die niet veel chemicaliën bevat die de hoofdhuid kunnen uitdrogen en beschadigen. Shampoos die sulfaten bevatten kunnen de hoofdhuid uitdrogen en irriteren, dit zal leiden tot haaruitval. Er bestaan shampoos met ingrediënten zoals biotine en vitamine E die helpen bij het verminderen van haaruitval. Kijk voor de geschikte milde shampoo bij Kerastase en verminder je haaruitval binnen de kortste keren. 

 

Stress verminderen

Stress kan een belangrijke rol spelen bij haaruitval. Op het moment dat je gestrest bent, kan je lichaam cortisol aanmaken wat leidt tot een afname van de bloedtoevoer naar de hoofdhuid. Als er te weinig bloedtoevoer is naar de hoofdhuid kan dit leiden tot haaruitval. Stress is een normaal onderdeel van het leven, een heel leven zonder stress zal bijna niemand hebben. Te veel stress kan echter leiden tot gezondheidsproblemen, waaronder dus haaruitval. 

 

Gebruik van stylingproducten

Als je veel last hebt van haaruitval kun je het gebruik van stylingsproduct het beste zoveel mogelijk vermijden. Het overmatig gebruik van bijvoorbeeld haarlak, gel en mousse kan leiden tot verstopping van de haarzakjes en uiteindelijk tot haaruitval. Als je deze producten in te grote hoeveelheden gebruikt, kunnen ze je haar en hoofdhuid beschadigen. 

Het belangrijkste om te onthouden is dat haaruitval niet altijd eenvoudig op te lossen is. Maar met de juiste zorg en aandacht kun je al een heel eind komen. Neem deze tips mee en verminder in ieder geval een groot deel je haaruitval. 

 

https://www.salontopper.nl/