Floxxium.nl
Image default
Gezondheid

Tijdens squash blijven ademen | www.qss-squash.nl

De landen waar squash het populairst is, zijn het Verenigd Koninkrijk en Egypte. Het wordt ook veel gespeeld in Frankrijk, Australië, Canada, de VS en Pakistan.

Racquetball is een iets nieuwere sport, die pas halverwege de 20e eeuw wordt uitgevonden, terwijl squash bijna 200 jaar oud is en dus misschien een langere tijd heeft gehad om over de hele wereld te groeien.

Dit artikel is geschreven door Quality Squash Stores, een squash webshop in Nederland en België.

Administratie
Zoals je waarschijnlijk zou verwachten dat squash en racquetball door twee verschillende instanties worden toegediend. In sommige landen echter, bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk, houdt hetzelfde bestuursorgaan toezicht op beide organen.

Het internationale orgaan voor squash wordt de Squash Federation genoemd. De International Racquetball Federation houdt toezicht op de sport van racquetball.

Gerelateerde vragen
Wat is het verschil tussen squash en tennis? Squash en tennis verschillen op veel belangrijke punten van elkaar. Een squashbaan is afgesloten, terwijl een tennisbaan open is. Spelers gebruiken verschillende soorten rackets, waarbij tennisrackets veel zwaarder zijn. Een tennisbal is veel groter, zwaarder en vrijgeviger. Score, techniek en gameplay verschillen aanzienlijk.

Quality Squash Stores is een online squash webshop dat squashschoenen verkoopt.

Welke gebruikt meer calorieën – squash of racquetball? Beide sporten verbranden een vergelijkbaar niveau van calorieën. Squash rally’s duren vaak langer en zijn meer aëroob. Racquetball rally’s kunnen korter zijn, maar vaak gaat het om langere sprints. Beide zijn uiterst gezonde sporten en verbranden een aanzienlijk aantal calorieën per uur, meer dan bijna elke andere sport.

Is squash makkelijker voor beginners of racquetball? Beide zijn relatief eenvoudige sporten voor een beginner om te beoefenen. Echter, het duurt meestal langer om squash-shots onder de knie te krijgen, omdat er meer technische punten bij de swing komen kijken en nauwkeurigheid een belangrijk ingrediënt is om succesvol te zijn. Een racquetball schommel is natuurlijker en nauwkeurigheid is niet zo cruciaal.

Als je voor het eerst begint met squash is een veel voorkomende vraag die veel mensen hebben, is of je de serve terug kunt geven. Deze vraag ontstaat omdat je in verschillende andere sporten niet terug mag komen, of het is zeer onverstandig om dit te doen. In tennis, bijvoorbeeld, is de opslag het enige schot dat je niet mag volleyen. Daarom zie je niemand die probeert terug te keren naar het net om te serveren.

Maar kunt u de terugkeer van de serveren in squash volley volley? Je mag de return of serve in squash volleyen, en in feite wordt dit beschouwd als het beste schot om te spelen. Houd je racket goed terug wanneer je je voorbereidt om de bal te ontmoeten, heb je je schouders naar voren op de zijmuur en probeer de bal terug te vollen langs de lijn.

Dit is meestal de beste terugkeer om te spelen, maar het is ook niet mogelijk. Ook kan het voor sommige beginners een vrij moeilijk schot zijn om zich te ontwikkelen, en soms maakt de opslag het erg moeilijk of zelfs onmogelijk om te spelen.

Lees verder voor meer informatie….

Volleying de serveren van de dienst
Om hier nog wat dieper op in te gaan, kun je de opslag in squash zeker volleyen. In deze squash verschilt de service veel van veel andere racketsporten.

Ook wordt de volleybal aanbevolen als het beste schot om te spelen. Waarom?

De belangrijkste redenen hiervoor zijn de volgende:

Door het volleybalveld te gebruiken zorg je ervoor dat je niet vast komt te zitten in de buurt van de achtermuur en dat je geen opschepperij doet.
Je oefent druk uit op je tegenstander door het iets vroeg te nemen voordat ze in een goede positie op de T. Dit is vooral het geval als ze een krachtige opslag hebben geslagen.
Als je de bal volleyt, ben je dichter bij de T dan als je in de achterste hoek schiet.
U heeft een breder scala aan mogelijkheden voor opnamen. Je kunt de lijn verlagen, cross court spelen, of een drop of kill proberen.
Uiterst bekwame spelers kunnen de cross-court nick shot proberen…
Er is een andere techniek die we aan beide zijden van de rechtbank kunnen gebruiken en waar we nu naar zullen kijken….

Achterbakse Volleien
Deze zijn meestal uitdagender om te ontwikkelen voor beginners, maar zullen normaal gesproken gemakkelijker worden met de praktijk.

Om een succesvolle backhand volley terug te spelen, probeer deze richtlijnen te volgen:

Houd je racket hoog bij de voorbereiding om de terugkeer te spelen.
Begin met je lichaam in een hoek van ongeveer 45 graden ten opzichte van de zijwand, maar draai je schouders naar de zijwand terwijl je op het punt staat de bal te spelen. Op het moment van de inslag wil je vrij veel naar de zijwand gericht zijn.
Let op je tegenstander en de bal.
Onderhouden van een gepikte pols
Stuur de bal naar je doelgebied hoog op de voormuur.
Speel het grootste deel van de retouren langs de lijn af.
Doel om de bal strak tegen de muur te houden
U wilt dat het achter de servicelijn stuitert…
Forehand Volleys
Forehand volleys zijn een meer natuurlijke schoten en beginners kunnen ze vaak veel succesvoller spelen.

Hier zijn enkele richtlijnen om te volgen bij het spelen van de forehand volley:

Gun uzelf voldoende ruimte buiten de zijwand om
Verplaats je voeten snel in een goede positie.
Nogmaals, probeer de meeste rendementen op de lijn te halen…
Draai je schouders in de richting van de zijwand voordat je een impact maakt.
Probeer de bal te raken voordat hij de zijwand raakt.
Om te vollen nadat het de zijwand heeft geraakt, geef jezelf een beetje tijd om te zien hoe het van de muur stuitert.
Poging de oneven variatie, zoals een dwarsveld, of forehand daling aan één van beide frontcorridors te laten vallen.

https://www.qss-squash.nl