Floxxium.nl
Image default
Gezondheid

Tennisarm? Zo kom je ervan af!

Een tennisarm is een blessure die voornamelijk voorkomt bij mensen die een sport uitoefenen, zoals tennis. Maar het kan ook voorkomen bij mensen die veel op de computer werken of andere activiteiten doen waarbij hun arm veel belast wordt. In dit artikel lees je alles over tennisarmen: wat het is, hoe je het herkent en vooral: hoe je ervan af komt!

Wat is een tennisarm precies?

Een tennisarm is een ontsteking van de pezen of spieren in de arm. Deze blessure komt vooral voor bij mensen die regelmatig (overmatig) een racket gebruiken, zoals bij tennis of squash. Maar ook mensen die dagelijks veel werken met hun armen, bijvoorbeeld als tandarts of kapper, hebben er last van. Het kan ook voorkomen na een ongelukje waarbij je je arm overstrekt of verdraait.

De pijn van een tennisarm is vaak aan de binnenkant van de elleboog en kan uitstralen naar de onderarm of schouder. In het ergste geval kan je arm zelfs helemaal stijf worden. tennisarm is niet altijd even makkelijk te herkennen, maar als je last hebt van pijn in je arm (binnen- of buitenkant) tijdens of na activiteiten waarbij je regelmatig je arm gebruikt, dan is de kans groot dat je een tennisarm hebt.

Hoe kom ik van mijn tennisarm af?

Helaas is het niet altijd even makkelijk om van een tennisarm af te komen, maar met de juiste behandeling is het wel mogelijk. In de meeste gevallen kan je tennisarm genezen door rust te nemen en je arm zo min mogelijk te gebruiken. Dit betekent dus: geen tennis, squash of andere activiteiten waarbij je arm veel belast wordt. Daarnaast kan het helpen om pijnstillers te slikken of anti-inflammatoire crèmes op je arm te smeren.

Als de pijn na een paar weken nog niet verdwenen is, kan je fysiotherapie of manuele therapie proberen. Tijdens deze behandelingen wordt je arm gemasseerd en gestretcht om zo de spieren en pezen weer soepel te maken. In sommige gevallen is het nodig om corticosteroïden in te spuiten.