Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Steiger huren of kopen?

Zowel doe-het-zelvers als professionele klussers hebben vaak steigers nodig. Ben je voor een nieuw project aan nieuwe steigers toe? Dan kun je die zowel huren als kopen. Voor velen lijkt huren de beste en voordeligste oplossing, maar is dat in de realiteit ook zo? De aanschaf van steigers is namelijk een stevige investering. Bij het sporadisch gebruik van steigers lijkt huren de beste oplossing. Hou er bij je uiteindelijke keuze zeker rekening mee dat het kopen van steigers een investering is die je op termijn altijd weer terugverdiend.

Welke soort steigers heb je nodig?

Voor je definitief kiest voor kopen of huren van je steigers, moet je bepalen welke soort steigers je voor je nieuw project nodig hebt. Voor karweien in en rondom je woning, waarbij je niet tot op grote hoogte moet werken, volstaat vaak een kamer- en/of vouwsteiger. Bij projecten op grote hoogte worden rolsteigers sterk aanbevolen.

Steigers kopen of huren

Je uiteindelijke beslissing om een steiger te kopen of te huren hangt grotendeels af van het soort, het doel en de tijdelijkheid van je project.

Tijdelijke of eenmalige projecten 

Tijdelijke of eenmalige projecten zijn vaak van korte duur. Zeker als ze later niet zullen herhaald worden. Bij deze kortlopende projecten kun je je steigers best huren.

Permanente projecten

Permanente of seizoensgebonden projecten zijn meestal van lange duur. Ze blijven het hele jaar door of tijdens bepaalde seizoen op dezelfde plaats. Ze worden ook meermaals herhaald. In dit geval kun je je steigers best kopen.

De voordelen van de aankoop van steigers

Als eigenaar heeft de aankoop van steigers enkele voordelen, namelijk:

  • Je kunt het onderhoud van je steigers zélf uitvoeren.
  • Zowel voor de installatie, het demonteren als het verplaatsen ben je niet meer afhankelijk van derden.
  • Je beschikt constant over je eigen materiaal

Waarom steiger huren?

Weet je bij de start je een nieuw project dat het niet voor herhaling vatbaar is? Dan kun je de steigers best huren. Ook bij herhaling van projecten kan huren voordelig zijn. Dat kan bijvoorbeeld bij het testen van verschillende opstellingen en bij gebrek aan de nodige opslagruimte.

Stalen steigers kopen

Moet je een hoeveelheid stalen steigers kopen? De juiste steigers koop je vaak online, zoals bij Rolsteiger.net. Daar is de keuze aan stalen steigers groot. Daardoor is er zeker een soort steiger die bij je nieuw project past.