Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Schade voorkomen bij verschillende vervoersmiddelen

Als je lekker aan het varen bent met je boot en per ongeluk wat raakt, baal je waarschijnlijk ontzettend. Je bent bang dat je boot beschadigd is of dat onderdelen niet meer goed functioneren. Gelukkig heb je een handige bout die dit kan voorkomen, namelijk een Breekbout. Deze worden onder andere toegepast op buitenboordmotoren op een boot. Als je over een object heen vaart, waarbij dit de schroeven van de motor zou kunnen beschadigen, breekt de bout af, waardoor de motor direct stopt en zo de schade wordt beperkt. Dit is fijn, omdat ook de kosten van de reparatie dan beperkt blijven.  

 

Hoe werkt een breekbout? 

Het doel van de breekbout is beveiliging. Als de bout overbelast is en de druk op de bout dus te groot wordt, breekt de bout af. Vandaar de de naam, breekbout. Hiermee wordt het object waarin de bout bevestigd is, beschermd tegen beschadiging. De breekbout wordt ook wel in landbouwmachines of bouwconstructies gebruikt voor bescherming. Het komt er dus op neer dat als er schade is, maar je hebt een breekbout geïnstalleerd, dan beperkt de breekbout de schade. Als je net een nieuwe boot hebt aangeschaft, is dat natuurlijk wel fijn.  

 

Geen schade aan je auto  

Een andere manier om schade te beperken is door het installeren van een achteruitkijkcamera. Op een boot zal dit niet zo snel nodig zijn, maar in de auto kan dit wel goed van pas komen. Vooral als je moeite hebt met het achteruitrijden kan zo’n camera een handig hulpmiddeltje zijn. Dit kan namelijk behoorlijk wat schade aan je auto voorkomen. Met een achteruitkijkcamera heb je beter zicht op wat er zich recht achter de auto bevindt. Deze plek kan je met alleen je spiegels niet goed zien. Als je dus naar achter rijdt, weet je sneller wanneer je mogelijk ergens tegenaan rijdt.  

 

Makkelijker parkeren met een camera 

Een achteruitkijkcamera maakt bovendien ook het parkeren makkelijker. Achteruit vakparkeren gaat een stuk soepeler als je in de camera precies ziet waar het vak zit. Dit is voordelig, omdat als je rechter in een vak staat de auto’s in de vakken naast je ook beter kunnen parkeren. Je staat dan niet schuin in een vak waardoor je je deuren niet meer goed kunt openen. Ook rij je minder snel schade als je recht in het vak geparkeerd staat. Ook de achteruitkijkcamera is een middel, waarmee je de schade kan beperken, mits je genoeg controle over de auto hebt natuurlijk.  

 

Een beugel om de versnelling van je fiets 

Schade voorkomen kan dus op veel verschillende manieren. Door de breekbout in de motor van je boot of de achteruitkijkcamera in je auto, maak je minder snel schade. Maar op je fiets kan je ook een tool toevoegen om schade te voorkomen. Fietsen die versnellingen hebben, hebben vaak de versnellingen achter aan de zijkant van de fiets zitten. Deze steken vaak uit en lopen dus makkelijk schade op. Door hier een ijzeren beugel om heen te zetten, zijn de versnellingen beschermd en is de kans op een kapotte versnelling verminderd. Zo trappen irritante jochies je versnelling er niet zomaar af en als je fiets valt is dit ook geen probleem.