Floxxium.nl
Image default
Aanbiedingen

Rioleringsproblemen voorkomen: hoe doe je dat?

Om rioleringsproblemen te voorkomen is het belangrijk om het riool goed te onderhouden. Toch kunnen er altijd wel eens rioleringsproblemen ontstaan. Neem dan snel contact op met een rioolservice bij jou in de buurt. Zij kunnen je helpen om de probleempunten in kaart te brengen en deze ook op te lossen. Woon je in de provincie Zuid-Holland, dan kan je bijvoorbeeld contact opnemen met de rioolservice Zwijndrecht. Hier lees je een aantal tips om rioleringsproblemen te voorkomen.

De gootsteen niet als afvalbak gebruiken

De rioolservice krijgt het meeste te maken met verstoppingen in de riolering. Deze verstoppingen worden vaak veroorzaakt doordat er ophoping ontstaan van etens- of vuilresten. Het is dus niet slim om etensresten, vet of vuil door de gootsteen heen te spoelen. Zelf kleine beetjes kunnen op den duur gaan ophopen. Om rioleringsproblemen te voorkomen kan je dus het beste vuil gewoon in de prullenbak weggooien.

Alleen wc-papier door de wc

Wc-papier door de wc heen spoelen is prima. Dit papier breekt namelijk makkelijk af en zorgt dan dus ook niet voor ophopingen in de leiding. Wanneer er te veel wc-papier gebruikt wordt, kunnen er echter wel problemen ontstaan. Verder is het dus belangrijk om niks anders door de wc heen te spoelen. Zelfs vochtige doekjes of sanitaire producten kunnen al snel problemen opleveren. Houd het dus alleen bij wc-papier, en gooi de andere producten op een andere manier weg.

Wees voorzichtig met ontstoppingsmiddelen

Je ziet de reclames voor ontstoppingsmiddelen vast wel eens voorbij komen. Deze beloven dat de ontstopping met het middel onmiddellijk opgelost wordt. Dit is echter vaak niet het geval. Sommige ontstoppingsmiddelen of chemische schoonmaakproducten kunnen meer kwaad dan goed doen. Gebruik ook nooit verschillende soorten middelen door elkaar heen. Deze kunnen namelijk op elkaar gaan reageren. Ook kunnen de middelen het riool beschadigen of aantasten. Om er zeker van te zijn dat het riool niet aangetast wordt bij de ontstopping, kun je het beste een rioolservice laten komen.

Bij twijfel: schakel een rioolservice in

Door deze tips in acht te nemen, kunnen rioleringsproblemen voor een groot deel voorkomen worden. Toch kan het altijd gebeuren dat er iets mis gaat. Leidingen kunnen bijvoorbeeld gaan lekken doordat ze al oud zijn. Hier kan je zelf helaas niks tegen doen. Het is dan altijd het beste om een rioolservice te laten komen. Rioolservice Goossens heeft een breed dienstenpakket. Zij kunnen je helpen bij verstoppingen, reparaties, controles en reinigingen.