Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Reden voor gebruik van een balenpers voor karton

Het runnen van een bedrijf gaat meestal hand in hand met het genereren van karton- en papierafval, waarvan de hoeveelheid groeit met de ontwikkeling van het bedrijf. Hoe meer afval, hoe hoger de verwijderingskosten en hoe meer ruimte nodig is voor opslag. Een balenpers voor karton kunnen helpen het probleem van overmatige productie van kartonafval op te lossen.

Wat is een balenpers voor karton?

Een balenpers voor kanton is een apparaat dat als hoofdtaak heeft om de hoeveelheid afval te verminderen. De machine kan de vorm hebben van een handmatige balenpers en een automatische balenpers voor karton met een grotere invoeropening, waarmee u onder andere de lengte van een baal kunt aanpassen en veel meer afval kunt comprimeren.

Wat zijn de voordelen van een balenpers voor karton?

Het grootste voordeel is het verminderen van de  hoeveelheid afval. Maar daarnaast kan een nalenpers voor karton kan bijdragen tot een aanzienlijke vermindering van de bedrijfskosten. Door het karton in de machine te verdichten, kunt u snel overvolle containers verwijderen, omdat het verdichte afval veel minder ruimte in beslag neemt. Door het aantal vervoerde containers te verminderen, kan uw bedrijf veel besparen.Ook zal een balenpers voor karton de hoeveelheid afvalopslag aanzienlijk verminderen, waardoor een efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte mogelijk wordt. Alle bedrijven en winkels, waar elke centimeter magazijnruimte telt, zullen profiteren van een extra plaats. Zoals bekend: reductie van afvalvolume betekent ook verlaging van de opslagkosten. Een balenpers voor karton biedt een eenvoudige en snelle manier om het afvalvolume drastisch te verminderen. De bediening van het apparaat is buitengewoon eenvoudig, dus na een korte training kunnen werknemers het afval zonder problemen verdichten. Eenvoudig bedieningspaneel heeft slechts 2 knoppen. Bovendien stelt de machine de volgende stap voor met behulp van de achtergrondverlichting en de indicator voor volledig licht geeft aan wanneer de baal klaar is om te worden gebonden. Zo heeft een balenpers voor karton dus veel voordelen.