Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Puzzelen is een leuke bezigheid

Puzzelen;  veel mensen kennen het. Er zijn sites die gespecialiseerd zijn in puzzels, een houten puzzel webshop bestaat ook! Helaas, hangt er nog een vooroordeel over puzzelen. Veel mensen denken dat puzzelen saai is en/of voor oude mensen is. Het tegenovergestelde is echter waar, puzzelen blijkt heel leuk te zijn en ook goed te zijn voor het brein. Volgens wetenschappelijke artikelen blijkt puzzelen een gezonde verslaving te zijn! Er zou dopamine worden aangemaakt wat automatisch leidt tot een hoge concentratie, meer optimisme, beter vertrouwen en een betere motoriek..  

 

Voordelen puzzelen 

Zoals gezegd heeft puzzelen veel voordelen! Het belangrijkste is dat het brein actief is. Het humanitaire brein is constant bezig met zichzelf ontwikkelen en zichzelf verbeteren. Puzzelen zorgt ervoor dat je hoofd dopamine aanmaakt doordat je veel gaat nadenken en interactief bezig bent! Jouw motoriek wordt door puzzelen ook verbeterd, dit komt omdat jij goed gaat nadenken over hoe en welk puzzelstukje wordt gelegd. Het belangrijkste van puzzelen is om jezelf constant uit te dagen. Dat is goed, omdat je ook nieuwsgierig wordt. Daarnaast, verbetert puzzelen je geheugen!!  

 

Het menselijk brein 

Het menselijk brein zorgt voor het neerleggen van een complete puzzel! Logisch natuurlijk, want het brein is datgene dat het werk doet. Je hebt twee helften van je hersenen; de linkerhelft en de rechterhelft. De rechter hersenhelft is het creatieve gedeelte van de hersenen. De rechterhersenhelft kijkt naar het gehele plaatje en probeert zo de puzzel in de gedachte compleet te leggen. Die kijkt naar hoe het grote plaatje werkt en werkt met de intuïtie. De linkerhelft is onze analytische kant, die kijkt naar hoe de puzzelstukjes eruit ziet en hoe je de stukjes uiteindelijk kan leggen. Puzzelstukjes zijn belangrijk om te sorteren om het gehele plaatje compleet te maken.  Beide kanten worden bij het puzzelen samengebracht en in verbinding gebracht.  

 

Leuke puzzels 

Er zijn verschillende soorten puzzels en verschillende soorten merk puzzels. Een leuk merk is het Unidragon merk. Het merk heeft verschillende soorten puzzels, en leuke vormen en varianten. Het is belangrijk om te kijken wat voor puzzel jij leuk vindt en wat jij echt wil met puzzelen. Wil jij het gewoon spelen voor de leuk of wil je jezelf ontwikkelen. Wil je mooie puzzels maken die bijzondere kleuren bevatten of wil je gewoon makkelijke puzzels maken of ben je meer van de uitdagingen en wil je een puzzel leggen van meer dan 2000 puzzelstukjes. Er zijn ook hele mooie unieke puzzels die een mooie uitstraling hebben. Van pauwen tot vossen tot olifanten, het is bijzonder hoeveel mensen niet van zulke puzzels afweten. 

 

Met familie 

Er zijn veel leuke puzzels die je kan maken en ze kunnen zo moeilijk zijn als jij dat wilt. Het belangrijkste is echter om het ook leuk te hebben. Er zijn veel puzzels en vele soorten varianten. Het belangrijkste is daarom ook om het leuk te hebben met familie of vrienden. Denk bijvoorbeeld aan een leuke gezellige avond bijvoorbeeld op kerstavond en in de avond dan een leuke puzzel maken met de hele familie!