Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Praktische tips: zo houd je jouw keuken veilig en gezond!

Sta jij ook regelmatig in de keuken de lekkerste gerechten te maken? Van de Indische tot Mexicaanse keuken en desserts die je iedereen hun vingers laat aflikken? Tegenwoordig is de keuken de centrale plek in een woning, hierom is het wel zo belangrijk dat deze plek veilig en gezond blijft voor iedereen. Niemand zit te wachten op voedselvergiftiging, snijwonden of brandplekken. Wij hebben daarom een aantal praktische tips op een rij gezet die jouw keuken veilig en gezond houden! 

Inductiekookplaat  

In de keuken gebeuren veel ongelukken. Zeker wanneer je een pannetje op het vuur hebt staan, wil het nog wel eens voorkomen dat een vlam in de pan schiet. Sterker nog, veel mensen vergeten ook het gas uit te draaien waardoor er fatale situaties kunnen voorkomen wanneer hier vuur bij te pas komt kijken. Voorkomen is beter dan genezen zegt men ook wel. Om deze reden is het verstandig om een inductiekookplaat te installeren die de veiligheid in je huis in acht neemt. Een inductieplaat koelt namelijk snel af en wordt alleen warm wanneer je er een pan op plaatst. Het is een kleine investering, maar absoluut de moeite waard om het in je keuken te plaatsen!  

Goed messen-set 

Grote kans dat jij je wel eens in je vinger hebt gesneden in de keuken. Misschien door te snel groente te willen snijden of onervarenheid. Maar meestal is dit te danken aan dat de messen bot zijn, waardoor je sneller uitschiet aangezien je aan het overcompenseren bent in krachtverdeling om door iets heen te snijden. Zorg er dus altijd voor dat je messenset goed scherp zijn door ze regelmatig te slijpen. Extra tip! Berg je messen ook goed zodat kinderen er niet bij kunnen komen! 

Allesreiniger en een waterontharder 

Wil je de kwaliteit van het eten en drinken omhoog krijgen? Dan is het verstandig altijd je keuken goed schoon te maken wanneer je er gebruik van hebt gemaakt. Denk aan het reinigen van het aanrechtblad, fornuis en de gootsteen. Daarnaast kun je de waterkwaliteit ook verbeteren door een waterontharder te plaatsen die het water zacht maakt. Nu denk je vast: wat is zacht water? In water zit een bepaalt kalkniveau, hoe minder kalk er zich in het water bevindt, hoe zachter het is. Het voordeel van zacht water is dat het veel gezonder voor je is en er ook nog eens voor zorgt dat huishoudelijkeartikelen langer mee gaan. Wil je meer informatie over dit product? Kijk dan hier: Amysoft.