Floxxium.nl
Image default
Auto's en Motoren

Opel Zafira occasions: ideaal voor grotere gezinnen

Zoek je een occasion met heel veel ruimte en weet je zo niet naar welke merken je moet kijken? Check dan dat leuke auto blog eens, vol met tips, inspiratie en ideeën over auto’s en aanverwante zaken. Zij gaan ook in op het kopen van een occasion en zullen in dat kader ongetwijfeld schrijven over de Opel Zafira, een wat men noemt Multi Purpose Vehicle (MPV).

Het zeer flexibele Flex7 zitsysteem

Je kunt het hebben over de motoren van de Zafira en het vermogen, de Opel Zafira is toch vooral bekend van het Flex7 zitsysteem. Van de Opel Zafira is alleen de bestuurdersstoel niet inklapbaar. De twee achterste van de zeven stoelen verdwijnen als je ze opklapt helemaal in de laadvloer en zelfs de achterbank kun je per zitplaats inklappen. De achterbank is bovendien in lengte verstelbaar. Als er dus een auto is met veel ruimte dan is het wel de Opel Zafira, met zeer flexibel te gebruiken ruimte zelfs. Daarom ook zijn Opel Zafira occasions zo populair. De auto biedt je ongekend veel ruimte, ruimte die je steeds aanpast aan het aantal inzittenden en het reisdoel.

Op de vooras van de Insignia en de achteras van de Opel Astra

De Opel Zafira kwam in 1999 op de markt als concurrent van de enigszins vergelijkbare Renault Scénic, tot dat moment alleenheerser binnen dit segment dat later uitgebreid werd met de Volkswagen Touran en de Mazda 5. Bijzonder is verder aan de Opel Zafira dat de laatste uitvoering gemaakt is op de vooras van de Opel Insignia en op de achteras van de Opel Astra. Opel Zafira occasions zijn zeer gewilde auto’s, zeker voor de wat grotere gezinnen. Helemaal voor deze groep is de Opel Zafira een buitengewoon aantrekkelijke auto, die betrouwbaar is en de van Opel verwachte Duitse degelijkheid biedt.