Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Ontdek hier de laatste woontrends van 2022

Ben jij iemand die het huis al tijd up to date heeft als het gaat om de laatste woontrends? En ben je weer enthousiast om je woning opnieuw in te richten? Dan ben je vandaag op het goede adres. Wij zijn het afgelopen jaar druk voor je aan de slag gegaan en hebben de meest populaire trends op het gebied van het inrichten van je woning op een rijtje gezet. Na het lezen van deze blog ben jij weer helemaal op de hoogte wat er speelt in de woonbranche! Dus lees snel verder voor meer informatie. 

Focus op duurzaamheid en tweedehandsmeubelen 

Het milieu en klimaat wordt steeds de laatste jaren steeds belangrijker. Dit is ook goed terug te zien in alle huiskamers en woonwinkels van grote concerns in de woonbranche. Denk aan gerecyclede materialen, meubels van gecertificeerd hout en gordijnen gemaakt van ecologisch textiel. Het is dus belangrijk dat je de focus legt op materialen die op een verantwoorde manier zijn geproduceerd en lang meegaan. Ook het tweedehandsmeubelen is weer razend populair. Steeds meer mensen overwegen tweedehands meubelen een tweede leven te geven. Dit wordt ook wel vintage shoppen genoemd. Vaak is de zoektocht naar iets leuks erg lang, maar dan heb je wel wat! Een nieuw likje verf erop, of je meubelstuk laten stofferen en klaar. 

Pastelkleuren en eenvoud 

De tweede toonaangevende trend die overal terug te zien is, zijn pastelkleuren en de focus op eenvoud. Bij eenvoud doelt men op het zo simpel mogelijk inrichten van je woning. Op deze manier creëer je rust en ruimte waardoor je woning er elegant en stijlvol uitziet. Dit in samenhang moet zachte pasteltinten als: blauw, rood en groen ziet een ruimte er meteen compleet anders uit. Het leuke is dat bijna iedere laminaatvloer bij deze woonstijl past. Het inrichten van je huis kan namelijk erg frustrerend zijn, zeker als je het met je partner moet doen en de meningen erg verschillen.  

Terug in de tijd 

Tot slot is het inrichten van je woning op basis van een specifiek tijdperk ook mega populair. Denk aan de jarennegentig. Deze interieurtrend brengt je weer helemaal terug in de tijd. Denk aan de stoffering, bijzondere meubels, felle en blitse kleurtinten. Het leuke is dat deze woontrend ook ideaal te combineren is met pvc vloerein alle kleursoorten en patronen.