Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Ongebruikte oude computers op kantoor? Laat deze recyclen!

Wie een grote eigen onderneming heeft waar door veel personeelsleden met computers en laptops gewerkt wordt, herkent het volgende probleem vast wel: als de computerapparatuur defect raakt of wanneer het tijd is voor computervervanging, blijven er veel ongebruikte computers over. Vaak belandt deze apparatuur ergens in een opberghok en kijkt eigenlijk niemand er meer naar om. Om meerdere redenen is dit jammer en nodeloos. Er zijn namelijk prima opties om het computermateriaal dat niet meer gebruikt wordt een tweede leven te geven, door te kiezen voor recycling van oude computers. Maar welke voordelen heeft recycling van oude computers? Wat wind jij er mee als ondernemer en voor wie is recycling van oude computers nog meer goed? Je lees de antwoorden op deze prangende vragen in dit blog!

Ruimtebesparing realiseren door oude computers te laten recyclen

Oude computers en laptops verzamelen en naar een gespecialiseerd bedrijf voor recycling brengen, heeft als pro dat je zo aanzienlijk wat extra ruimte vrij kunt maken binnen je eigen bedrijf. Zeker computerkasten, oude servers en grote computerbeeldschermen nemen veel ruimte in beslag in bedrijfsgebouwen, winkels en fabrieken. Weg dus met die oude zooi en ruimte besparen waar mogelijk! De vrijgekomen ruimte kun je natuurlijk benutten voor andere activiteiten. Of, indien mogelijk, verhuren aan een zzp’er om wat extra inkomsten te genereren als ondernemer.

Voor inleveren van gebruikte computers kun je geld krijgen

Een extra interessant aspect dat om de hoek komt kijken bij het recyclen van computers, is dat je hiervoor als ondernemer een vergoeding kunt krijgen. Als de computers nog in een acceptabele staat verkeren en (een deel van de) onderdelen opnieuw gebruikt kunnen worden, dan kan dit een mooi bedrag opleveren onder aan de streep. Dat geld kun je dan weer investeren in de aanschaf van nieuwe computers, laptops en/of smartphone, waardoor die kosten wat minder pijn doen.

Recyclen is tegenwoordig erg veilig

Cruciaal bij recycling van oude computers is uiteraard dat dit 100 procent veilig en discreet gebeurt. Op de harde schijven staan nog bedrijfsgegevens of sporen daarvan, ook als je deze hebt gewist. Kies daarom voor een recyclingbedrijf dat gevoelige bedrijfsinformatie en data op een professionele manier en helemaal volledig wist. Zo weet je zeker dat informatie van, over en uit jouw bedrijf niet in handen komt van verkeerde personen of instanties.

Kantoor

Oude computermaterialen worden bij je opgehaald

Prettig aan recycling van oude computers is dat je hiervoor zelf in principe niet zoveel hoeft te doen. Recyclingbedrijven halen de computers, servers en soortgelijke materialen voor je op. Dat is natuurlijk lekker gemakkelijk, want dit kost je geen tijd, geen moeite en ook geen energie. Het gemak dient in deze zin de mens, of in dit geval: de ondernemer.

Het milieu vaart er ook wel bij

Wat we allemaal belangrijk vinden, is dat onze aarde over enkele decennia tot honderden jaren nog steeds leefbaar is en blijft voor onze kinderen. Daarom is aandacht besteden aan onze wereld, de grondstoffen en het klimaat zo belangrijk. Wie als ondernemer besluit om gebruikte computerkasten, laptops en mobiele telefoons te laten recyclen door een gespecialiseerd bedrijf, draagt volop bij aan hergebruik van grondstoffen en dus een meer duurzame wereld. Al met al zijn er dus redenen genoeg om te gaan voor recycling van oud computermateriaal!