Floxxium.nl
Image default
Gezondheid

Levens transformatie door sapvasten en detoxkuur

Het menselijk lichaam is een wonderbaarlijke, zelfherstellende machine. Met de juiste voedingsstoffen en prikkels kan het de meeste ziekten bestrijden en zichzelf genezen van zelfs de ergste aandoeningen.

Het is bijna niet te geloven hoeveel ons lichaam voor ons kan doen als we het maar geven wat het nodig heeft om op het hoogst mogelijke niveau te functioneren.

Er zijn vele manieren om je lichaam weer op de rails te krijgen en je beter te voelen dan ooit tevoren. Een sapvastenkuur of detox is een van de beste dingen die je voor jezelf kunt doen als je je energieker, gezonder en gelukkiger wilt voelen.

Een 3-daagse sapvastenkuur en detox is een perfecte manier om een gezonde nieuwe routine te beginnen. Je voelt je lichter, gelukkiger en energieker dan ooit tevoren! Lees de handige tips in dit artikel over sapvasten met de detox kuur.

Waarom heeft je lichaam een pauze van sapvasten nodig?

Je lichaam heeft een zeer complexe cyclus als het gaat om hoe het voedingsstoffen verwerkt. Als je probeert een stap in deze cyclus over te slaan, kan het zijn dat het niet erg efficiënt werkt. Dit kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen, zoals verminderde energie, spijsverteringsproblemen en een algemeen gevoel van traagheid. Bovendien verlies je veel vitamine B-12 als je alleen sappen drinkt. Vitamine B-12 is cruciaal voor een gezond zenuwstelsel en metabolisme. Daarom kun je ernstige bijwerkingen ondervinden na slechts een paar dagen geen voedsel met B-12 te hebben geconsumeerd. Als je niet oppast, kun je een zeer ongezonde situatie voor jezelf creëren. Je kunt je zwak voelen, moeite hebben met slapen en merken dat je stemming verandert.

Laten we het hebben over de voedingswaarde van fruit en groenten, nu we hebben vastgesteld hoe belangrijk het is om hele vruchten en groenten te eten in plaats van hun sap. Groenten en fruit zijn uitstekende bronnen van water, dat essentieel is voor de hydratatie en het gezond houden van de huid. Water is een van de hoofdingrediënten van fruit en groenten, dat hartziekten, hoge bloeddruk, diabetes en zelfs bepaalde soorten kanker helpt voorkomen, naast het leveren van water, vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Chronische ziekten zoals hartziekten en kanker kunnen worden voorkomen door deze voedingsstoffen te consumeren.

Wat je moet weten

Meer fruit en groenten toevoegen aan jouw dieet en jouw algemene gezondheid verbeteren kan door het drinken van sappen en smoothies. Je kunt te veel fruit- en groentesap consumeren als je dat doet in plaats van hele vruchten en groenten te eten. Vezels zijn nodig voor de spijsvertering en verzadiging, en vezels gaan verloren als je fruit- en groentesappen consumeert in plaats van hele vruchten en groenten. Je moet groente- en fruitsappen met mate consumeren om jouw groente- en fruitinname te verhogen. Te veel sap kan jouw lichaam uitputten van essentiële voedingsstoffen en ervoor zorgen dat je je moe en geïrriteerd voelt. Zorg ervoor dat je naast de vitaminen en mineralen in hele vruchten en groenten ook de vezels van het sap binnenkrijgt. Meer te weten komen over biologisch groentesap? Lees dan de andere artikelen op Sapje. 

 

https://www.sap.je/