Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Lees hier de zomer klusjes van 2022

De zomer van 2022 is nog niet eens voorbij en het wordt nu al gezien als een van de warmste periodes die wij in Nederland ooit gehad hebben. Dit betekent veel insmeren, buiten barbecueën, vakantie vieren andere leuke activiteiten doen. Naast al deze bezigheden is het ook verstandig om klusjes uit te voeren die in de zomer handig zijn om uit te voeren. Je kunt je voorstellen dat bepaalde taken in de winter net even wat moeilijker zijn om te doen. Wij hebben om deze reden een aantal klusjes op een rijtje gezet die in de zomerperiode van het jaar het beste zijn om uit te voeren. Lees dus snel verder voor meer informatie. 

Tuin onderhouden 

Onkruid, wildgroei van de heg en hoog gegroeid gras waardoor je de tuindecoraties niet meer ziet staan. Voor de meeste zijn dit herkenbare dingen die in de tuin voorkomen. Zeker wanneer je net terugkomt van een paar weken vakantie, is het altijd duidelijk te zien dat de tuin aan onderhoud toe is. Tuinonderhoud is om deze reden bijna wel taak nummer één in de zomer. Niet alleen lijkt de tuin dan veel mooier, ook biedt je planten die laag groeien de kans om op te bloeien. Ongesnoeide planten kunnen namelijk zonlicht blokkeren waardoor ze in de schaduw komen te staan.  

Controleer het dak 

In de zomer raden wij je aan om de ladder te pakken en het dak op te gaan om alles te controleren op gebreken en mankementen. Denk aan loszittende dakpannen, zonnepanelen, mos en bladeren die de regenpijpen verstoppen. In de winter kan het namelijk erg gevaarlijk zijn wanneer je het dak betreedt. Je kunt namelijk lelijk uitglijden wanneer het heeft gevroren. We adviseren je minstens om de drie jaar het dak te checken. Wanneer je het niet grondig controleert en bijvoorbeeld bladeren in de dakgoot verwijdert, dan is de kans groot er schimmel ontstaat. Daarnaast kun je ook gemakkelijk kijken of er ongedierte op het dak is gaan nestelen.  

Spullen uitzoeken 

Tot slot geven we jou de tip om spullen uit te zoeken die al jarenlang stof staan te vangen op de zolderkamer. Op deze manier creëer je meer ruimte en kom je misschien wel een waardevol kunstvoorwerp tegen die je voor een leuk prijsje kunt verkopen. Ben je op zoek naar kunst in huis? Neem dan een kijkje via de volgende links: https://www.art-lef.nl/ en https://www.art-lef.nl/stad-en-ommeland.