Floxxium.nl
Image default
Aanbiedingen

LED panelen kopen? Dit zijn de voordelen

LED panelen zijn de laatste jaren erg populair geworden. Dit is natuurlijk niet voor niets. LED panelen zijn namelijk ontzettend handig en kunnen gebruikt worden in verschillende ruimtes. Denk aan kantines, wachtruimtes en vergaderruimtes. Ook worden LED panelen steeds vaker in woningen geplaatst. Ze kunnen bijvoorbeeld prachtig staan in de keuken of badkamer. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van LED panelen. 

Lage energiekosten
Het grootste voordeel van LED panelen is dat ze weinig stroom verbruiken. Ze dragen dan ook het energielabel A+. Bovendien hoef je de panelen zelden te vervangen. Ze kunnen namelijk zo’n 50.000 branduren mee.

De meeste mensen denken dat het installeren van een LED paneel erg ingewikkeld is, maar dat valt gelukkig reuze mee. Er zijn twee verschillende opties. Als je een systeemplafond hebt, kan je het paneel zeer eenvoudig inbouwen. Vervang de plafondplaat voor het paneel, koppel de LED driver aan het netsnoer en je bent klaar! Heb je geen systeemplafond? Maak dan gebruik van een opbouwframe of ophangset. Dit kost wellicht iets meer werk, maar is zeker niet ingewikkeld. 

Voor elke ruimte een geschikte lichtkleur
LED panelen zijn verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren. Zo is er voor iedere ruimte wel een geschikte lichtkleur te vinden. Wil je veel sfeer in het pand creëren? Ga dan voor de lichtkleur warm wit (3000K). Voor kantoren wordt vaak gekozen voor de lichtkleur helder wit (4000K). Helder wit maakt mensen namelijk alerter en is dus zeer geschikt voor ruimtes waar veel gewerkt wordt. Heb je een lamp nodig die de ruimte optimaal verlicht en details goed zichtbaar maakt? Ga dan voor de lichtkleur koud wit (6000K). Deze kleur wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt in garages. Koud wit komt het meest in de buurt van natuurlijk daglicht. Een LED paneel met de lichtkleur 6000K wordt dan ook wel een daglicht LED paneel genoemd. 

Een LED paneel aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op Ledlichtstunter.nl. In deze webshop vind je naast LED panelen ook andere soorten ledverlichting. Voor vragen over de producten in de online winkel kan je terecht bij de uitstekende klantenservice. 

https://www.ledlichtstunter.nl/