Floxxium.nl
Image default
Dienstverlening

Kartonnen dozen hebben de wereld veranderd

Kartonnen dozen zijn verbazingwekkender dan u zich misschien realiseert. Ze zijn bij de Dozenhal verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, zelfs dozen op maat laten maken, is mogelijk. Dozen spelen een cruciale rol in het netjes en ordelijk houden van ons leven. Ze helpen voedsel vers en onze producten veilig te houden, ze kunnen worden hergebruikt. De Dozenhal biedt zelfs gebruikte dozen tegen een gereduceerde prijs aan.

Kartonnen dozen beschermen uw producten

Ten eerste, wat achtergrondinformatie: Het eerste geregistreerde gebruik van kartonnen dozen werd gedocumenteerd in 1817, en vreemd genoeg werd de doos gebruikt voor een Duits bordspel. Later werd het materiaal verfijnd tot golfkarton – een papieren “sandwich” van twee stevige platte bladen met een gecanneleerd blad in het midden van de jaren 1870. Met als doel het veilig vervoeren van glaswerk en andere breekbare voorwerpen – en de rest is, zoals men zegt, geschiedenis. Vandaag de dag wordt ongeveer 80 procent van de producten geleverd in kartonnen verpakkingen. De stijfheid van het materiaal houdt voorwerpen op hun plaats en fungeert tegelijkertijd als een kussen. Daarom gebruiken fabrikanten van hightech- en hoogwaardige goederen een kartonnen doos vaak om hun producten te beschermen tegen schade.

Kartonnen dozen houden voedsel vers

Van het kartonnen materiaal dat elk jaar wordt geproduceerd, is meer dan de helft bestemd voor voedselverpakkingen. Denk maar aan verpakkingen voor sap, andere dranken, snoep, droge levensmiddelen en diepvriesproducten. Graan was bijvoorbeeld een van de eerste producten die ooit in een papieren verpakking werd opgeslagen. Door droge granen in een doos te verpakken, wordt de houdbaarheid verlengd, wordt het aantrekkelijker voor de consument en is het gemakkelijker op te slaan en te verzenden.

Verzenden van goederen is makkelijk

Omdat karton licht, stevig en zuinig is om te produceren, vermindert het de verzendkosten drastisch en geeft het de consument meer toegang tot goederen zonder dat hij zijn huis hoeft te verlaten of hoge verzendkosten hoeft te betalen. Bovendien zijn kartonnen dozen gemakkelijk te monteren, te demonteren en te verzegelen. Voor de jaren 1900 werden zware houten kisten gebruikt om goederen te verschepen, waardoor de hoeveelheid goederen die in één keer konden worden vervoerd, werd gereduceerd. Om deze reden zijn kartonnen verpakkingen ook een zegen voor de industrie geweest.

Kijk gerust eens op de website van de Dozenhal, meer dan 2.500 formaten op voorraad. En is uw formaat niet voor handen? Ze maken ook dozen op maat.