Floxxium.nl
Image default
Aanbiedingen

Kapotte stofzuiger? Dit zijn de meest voorkomende problemen

Kapotte stofzuiger? Dit zijn de meest voorkomende problemen

Een stofzuiger is een gebruiksvoorwerp en dat betekent dat het apparaat kapot kan gaan. In sommige gevallen heeft de stofzuiger dan zijn beste tijd gehad, maar vaak kan je de stofzuiger ook repareren. In dit artikel vertellen we je alles over veelvoorkomende stofzuigerproblemen en hoe je deze problemen oplost.  

De stofzuiger gaat niet aan

Als een stofzuiger het helemaal niet meer doet, is dit natuurlijk erg vervelend. Controleer altijd eerst even of de stekker goed in het stopcontact zit. Ook is het goed om te controleren of de stofzak niet vol zit en alle filters op de juiste plek zitten.

Een veelvoorkomende oorzaak van een niet werkende stofzuiger is een beschadigd snoer. Ook een elektronisch probleem met de aan/uitschakelaar kan in een niet functionerende stofzuiger resulteren. Als er slechts een klein onderdeel kapot is gegaan, kan je deze gemakkelijk zelf vervangen. Bestel stofzuiger onderdelen op Fixpart.nl en voor je het weet is je stofzuiger weer als nieuw

De stofzuiger stopt plots met zuigen

Ben je aan het stofzuigen en stopt het apparaat plots met zuigen? Dan kan het zijn dat er iets vast is komen te zitten in het opzetstuk of ander gedeelte van het apparaat. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een opgezogen sok een blokkade veroorzaakt. Soms veroorzaakt een blokkade oververhitting. Je kunt dan het best de stekker uit het stopcontact halen en de stofzuiger laten afkoelen.

De stofzuiger ruikt verbrand

Als je tijdens het stofzuigen een brandlucht opmerkt, kan je het best de stekker direct uit het stopcontact trekken. Controleer waar de brandlucht vandaan komt. Is er sprake van een oververhitte motor of ligt het probleem bij het stopcontact, de stekker of het snoer? Laat het apparaat afkoelen. Mocht het probleem aanhouden, dan is er mogelijk iets aan de hand met de elektra van het apparaat. 

 

https://fixpart.nl/nl/apparaat/