Floxxium.nl
Image default
Aanbiedingen

Je kat komt thuis met een dode vogel: en nu?

Je kat komt thuis met een dode vogel: en nu?

Het schijnt nou eenmaal normaal te zijn dat jouw kat of kitten thuis komt met een dode – of in sommige gevallen zelfs half dode – vogel in zijn of haar bek. Dit is natuurlijk een vreselijk gezicht voor jou als baasje. Wist je dat dit gedrag van katten verschillende oorzaken heeft? Zo kan het zijn dat je kat honger heeft, hij of zij zich verveelt of gewoon simpelweg een beetje dwars is. Wat het belangrijkste is, is hoe je praktijken als deze in de toekomst kunt voorkomen. Gelukkig ben je bij dit blog terechtgekomen. Hier vertellen we je namelijk precies wat jij moet weten om te voorkomen dat jouw kat nog een keer thuis komt met een dode vogel!

Het is de natuur

Voor we daadwerkelijk ingaan op de mogelijkheden om het bovenstaande probleem te voorkomen, willen we je er op voorhand nogmaals op wijzen dat dit wel is hoe de natuur in elkaar zit. Wanneer jouw kat of de kat van iemand in je omgeving geen thuis zou hebben – en dus onvoldoende toegang tot brokjes en bakjes voer zou hebben – zou deze moeten leven van onder andere vogels. We begrijpen volledig dat het vervelend is dat jouw kat met een dode vogel of ander dood dier aan komt lopen, maar het is nou eenmaal hoe de natuur in elkaar zit. Probeer dit constant in je achterhoofd te houden als je een dood vogeltje voor je deur aantreft!

Verveling bij katten

Wanneer jouw kat honger heeft, zal deze al gauw op pad gaan om iets te vangen. Het is dan vervolgens logisch dat jouw kat of kitten zijn of haar prooi ook daadwerkelijk opeet. Wanneer jouw kat thuiskomt met zijn of haar prooi, is er sprake van een bepaalde trots. Jouw kat heeft die dode vogel helemaal niet gevangen omdat hij of zij uitgehongerd was, maar meer tegen de verveling en als uitdaging. Als je dit overkomt, moet je weten dat dit ook meteen het moment is om iets anders te gaan doen. Door bijvoorbeeld een krabpaal aan te schaffen, is de kans groot dat jouw kat zich veel minder gaat vervelen. Als jouw kat zich dan vervolgens niet meer verveelt, is de kans groot dat dode vogeltjes voor je deur verleden tijd zijn!

 

https://www.krabpaal.nl/