Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Honden zijn speciale en bijzondere dieren

Als je hoort wat de standaard huisdieren zijn of als je er zelf aan denkt dan kom je al snel bij honden of katten uit. Iedereen kent honden wel, de een vindt ze eng en de ander vindt ze erg schattig. Er zijn verschillende soorten hondenrassen en verschillende soorten hondenspullen. Honden zijn roofdieren, honden komen op alle continenten voor van de hele wereld. Honden worden door veel mensen ‘aangeschaft’ om gezelschap te houden. Honden worden vaak gebruikt om het gezelliger te maken in huis en om het fijn te maken in huis. Het zijn dieren die vaak en vooral veel aandacht nodig hebben. 

 

Voordelen honden 

Er zijn verschillende voordelen van het hebben van een hond. Allereerst, heb je als baasje altijd een maatje waar je je veilig en vertrouwd bij voelt. Verder, ben je door het hebben van een hond erg actief. Een hond moet je twee, drie of soms wel vier keer per dag uitlaten! Hierdoor, zijn mensen vaak erg actief, omdat ze veel met de hond moeten lopen, wat natuurlijk erg goed is voor je conditie. Daarnaast, zorgt het hebben voor een hond dat je sneller mensen leert kennen. Leuk voor jouw gespreksvaardigheid, want dan maak je een babbeltje met mensen van de buurt.  

 

Honden speels 

Honden staan erg bekend om hun speelsheid, althans veel hondenrassen staan bekend om hun speelsheid. Dat betekent dat ze vaak extra goed in de gaten moeten worden gehouden. Hiervoor hebben veel hondeneigenaren een afrastering gekocht of laten bouwen. Een afrastering is een hekwerk of een afscheiding die wordt gemaakt om een gebied af te scheiden of een toegangsgebied af te schermen. Sommige eigenaren laten zo’n hekwerk bouwen, om hun honden af te schermen van de buitenwereld en/of om ervoor te zorgen dat zij niet mensen laten schrikken. Belangrijk is het, om een petsafe afrastering te maken, zodat een hond zichzelf niet verwond!  

 

Hoe afschermen? 

Een tuin afschermen kan op verschillende manieren. Er zijn afschermingen die erg hondvriendelijk zijn. Het is belangrijk bij het afschermen van jouw tuin om een plek te creëren om jouw hond veilig te laten voelen, het moet een plek zijn die jouw hond leuk en veilig vindt. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld onder een boom of struik, zodat de hond in de zomer onder de schaduw kan liggen. Bij het afschermen van het hoek moet je ook kijken hoe groot jouw hond is, je afscherming moet wel nut hebben wanneer jij er voor kiest om een afrastering te kopen. Als je een kleine of middelgrote hond hebt dan is het vaak genoeg om een hekwerk van 1.50 meter hoog te hebben.  

 

Honden spellen 

Er zijn veel dingen die honden leuk vinden om te doen, honden zijn immers fanatieke beesten. Het leuke van een hond is dat je ook spelletjes kan doen met hem, denk bijvoorbeeld aan flyball of agility; jij gooit bijvoorbeeld een bal en de hond rent er achteraan! Een hond vindt het altijd leuk om iets nieuws te proberen en uitgedaagd te worden, omdat hij het dan ook leuk vindt om met jou te doen!