Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Hoe laat je hout mooi fikken?

Als je hout wilt fikken, dan is het belangrijk om te weten hoe je dat het beste kunt doen. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, en in deze blog leggen we ze allemaal voor je uit. We vertellen je onder andere welk hout geschikt is, wat de juiste afstand is en welke brandstof je het beste kunt gebruiken. Lees snel verder om alles te weten te komen over mooi fikkend hout.

Gebruik het juiste hout

Het is niet moeilijk om hout te fikken, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Het belangrijkste is natuurlijk dat je het juiste hout gebruikt. Hardhout is het beste, maar dit kan soms lastig te vinden zijn. Kies in ieder geval geen zachthout, want dat brandt veel sneller op en is moeilijker te fikken.

De afstand tussen de vlammen en het hout

Ook de afstand tussen het hout en de vlammen is belangrijk. Als het hout te dicht bij de vlammen staat, dan kan het snel gaan branden en is het moeilijker om de fik te controleren. Wanneer de afstand te groot is, dan duurt het veel langer voordat het hout brandt of brandt het zelfs helemaal niet. Zorg daarom ervoor dat het hout ongeveer 30 centimeter van de vlammen af staat.

Zorg dat het hout droog is

Het is ook belangrijk dat het hout droog is voordat je het gaat branden. Nat hout brandt namelijk moeilijker en geeft meer rook. Het kan zelfs gebeuren dat het natte hout niet eens gaat fikken. Zorg dus ervoor dat het hout droog is voordat je begint met het laten branden. Haardhout van Goldenflame is een goed voorbeeld van hout dat droog is.

Gebruik de juiste brandstof

Als laatste is het belangrijk om te weten welke brandstof je moet gebruiken. Het beste is natuurlijk hout, maar dit kan soms lastig te vinden zijn. Je kunt ook briketten of haardblokken gebruiken, maar let er wel op dat ze niet te groot zijn. Zonder de juiste brandstof is het namelijk moeilijk om hout goed te fikken.

Al met al is het dus belangrijk om op een aantal dingen te letten als je hout wilt fikken. Gebruik het juiste hout, zorg ervoor dat het droog is en gebruik de juiste brandstof. Als je dat doet, dan is er niets wat je kan weerhouden van een mooi vuurtje.