Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Hoe kom je aan Bedwantsen

Bedwantsen komen vaak voor in slaapkamers. Bedwantsen zijn kleine bloedzuigende parasieten van ongeveer vijf millimeter groot die zich ’s nachts komen voeden aan het bloed van mensen. Heb jij bedwantsen, koop dan een nieuw matras of laat je matras nakijken. Bij het kopen van een nieuw matras raden wij een schuimmatras van unamatras.nl aan. Deze matrassen hebben een hoog comfort. 

Hoe kan je bedwantsen herkennen?

Wordt je wakker met allemaal kleine ronde bultjes op je huid die dicht bij elkaar liggen, dan hebben de bedwantsen zich hoogstwaarschijnlijk gevoed met jouw bloed. Je kan bedwantsen ook aantonen als je kleine rode vlekjes op je matras ziet, dit zijn uitwerpselen van de bedwantsen. Laat jouw huisarts naar de beten kijken. Hij zal herkennen of het om bedwantsen gaat. De bedwantsen leven nooit alleen. Vaak breng je ze mee van reis. Hotelbedden in warme landen bevatten wel eens bedwantsen. Zeker omdat hotels of B&B’s meestal kiezen voor boxspring bedden, de ideale kweekbodem voor bedwantsen. De bedwantsen kunnen zo via je kleding mee reizen. Zorg er daarom voor dat je jouw kleding tijdens de vakantie niet op een bed legt. 

Hoe voorkom je bedwantsen? 

Kom je terug van vakantie, was dan je kleding gelijk. De temperatuur moet op 60 graden staan, dan ben je zeker dat de insecten en hun eitjes dood gaan. Heb je kleding die niet met deze temperaturen gewassen kunnen worden? Stop deze kleren dan in de diepvries voor een langere periode. Probeer stof te vermijden. Stoffen zorgen voor een goede kweekbodem voor bedwantsen. Het meest hygiënisch is een metalen bed. Daarnaast is het ook belangrijk om goed te ventileren. Een vochtig matras is een extra goede voedingsbodem voor bedwantsen. Draai daarom ook regelmatig je matras om. Je kan eventueel ook een matras kopen dat behandeld is tegen bedwantsen.  

Hoe kan je bedwantsen aanpakken? 

Het aanpakken van bedwantsen is erg lastig, deze beestjes zijn erg hardnekkig. De beste manier om er vanaf te komen is uiteraard om een professioneel bedrijf in te huren. Door het wassen van je beddengoed op 60 graden, dood je ook de bedwantsen en de eitjes ervan. Stofzuig een keer per week je stoffen boxspring, zodat het bed geen goede voedingsbodem wordt voor de beestjes. Gooi daarna altijd de stofzuigerzakken weg, want de bedwantsen blijven erin leven. Het stomen van je matras en bed kan ook helpen. Kijk voor gebruik van een van deze manieren wel of jouw bed of beddengoed hier tegen kan.