Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Het verschil tussen zakelijk en normaal Engels

Het verschil tussen zakelijk en normaal Engels is niet erg groot, maar het is wel belangrijk om te weten. In de meeste gevallen zal normaal Engels volstaan, maar soms is het beter om wat meer formeel te zijn. Maar wat zijn dan nu de daadwerkelijke verschillen tussen deze beide en hoe weet je wanneer je wat gebruikt? Kortom, genoeg om het over te hebben dus. Daarom besteden we er in dit artikel extra aandacht aan en vertellen we je er alles over. 

 

Wat is zakelijk Engels? 

Zakelijk Engels wordt gebruikt wanneer je zaken wilt doen met iemand in het buitenland, of wanneer je een sollicitatiebrief of CV schrijft. Het is belangrijk om goed zakelijk Engels te kunnen spreken en schrijven, omdat dit ervoor kan zorgen dat je meer kans maakt op een baan of een succesvolle zakelijke deal. Een cursus zakelijk Engelsvolgen om ervoor te zorgen dat je zakelijk gezien meer succes boekt is dus een verstandige keuze wanneer je de taal niet helemaal machtig bent.Elycio Talen is de plek waar je terecht kunt! 

 

Wat is ‘normaal’ Engels? 

 

Normaal Engels daarentegen, is de taal die je dagelijks spreekt met je vrienden, familie of collega’s. Het is niet per se fout om normaal Engels te gebruiken in zakelijke context, maar het kan soms wel een slechte indruk achterlaten. Wanneer je bijvoorbeeld een sollicitatiebrief schrijft in normaal Engels, kan dit ervoor zorgen dat je minder professioneel overkomt. Dit betekent dat je misschien minder kans maakt op de baan die je wilt. Houd hier dus rekening mee en zorg ervoor dat je goed weet in te schatten welke vorm je waar en wanneer gebruikt. 

 

Wat is het verschil tussen zakelijk en normaal Engels? 

Het verschil tussen zakelijk en normaal Engels is vooral te merken in de toon die je aanslaat. In zakelijke context is het belangrijk om een formele toon aan te slaan, terwijl in informele setting je een informele toon kunt gebruiken. Dit betekent bijvoorbeeld dat je in een sollicitatiebrief wel moet proberen de lezer te overtuigen een ook te imponeren, terwijl je dit bij een e-mail aan een vriend niet hoeft te doen. Een ander verschil is dat zakelijk engels vaak wat ‘zwaarder’ is dan normaal engels. Dit komt omdat er in zakelijke gesprekken vaak moeilijkere woorden en uitdrukkingen gebruikt worden. Soms is dit nodig om duidelijk te maken wat je bedoelt, maar soms kan het ook overkomen alsof je probeert te imponeren met woorden die je niet echt begrijpt. In normaal Engels is dit niet nodig, omdat je gewoon kunt praten zoals je altijd doet.