Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Het nieuwe studiejaar in Breda, wat moet je weten?

Eind augustus beginnen de hogescholen weer en de steden lopen momenteel over van nieuwe, frisse studenten. Ook dit jaar zijn er weer een hoop internationals die één of meerdere jaren in Nederland komen studeren. Ga jij zelf dit jaar beginnen aan een mbo, hbo of wo-opleiding? Dan sta je op het punt om een hoop zaken te moeten regelen. Denk bijvoorbeeld aan het inschrijven bij Studielink, het aanschaffen van studiematerialen en natuurlijk het zoeken van een kamer, studio of appartement. Alvast een eerste huishoudelijke tip van ons. Bij verstoppingen of problemen aan de riolering, eerst DG Riooltechniek bellen!

Hoe kom je aan een woonruimte?

Uit onderzoek blijkt dat er voor 26.000 studenten momenteel geen woonruimte beschikbaar is, maar hoe kom je ondanks deze schaarste toch aan een woning? Wanneer je durft te ondernemen is het mogelijk om zelfs gratis een woning te regelen! Ga op zoek naar een ruimte die je mag onderverhuren, denk bijvoorbeeld aan een rijtjeshuis of een woning met meerdere kamers. Stel dat je een huis hebt gevonden met 5 kamers en je huurt deze voor €2.000,- per maand. Als je deze 4 andere kamers onderverhuurd voor €400 tot €600 per maand dan ben je zelf al uit de kosten! Daarnaast heb je nog de luxe om zelf je huisgenoten te kiezen. Neem voor het tekenen van je nieuwe huurcontract contact op met een professionele verstoppingdienst in Breda. Laat de gehele riolering grondig controleren en voorkom eventuele problemen!

Het STAP-budget

Controleer voordat je gaat studeren ook altijd of je aanspraak kunt maken op het nieuwe STAP-budget van de overheid. Dit budget is bedoeld voor opleidingen, cursussen, workshops en dergelijken. Ga jij net beginnen met een nieuwe opleiding dan is de kans groot dat je hiervoor in aanmerking komt! Het enige wat je nodig hebt is een bewijs van inschrijving, je kunt dan direct de aanvraag afronden. 

Dit is hét moment om studiemateriaal te scoren

Een hoop retailers geven nu hoge kortingen op studiemateriaal. Denk aan laptops, tassen, pennen, tablets etc. Wil je nóg meer korting? Een aantal webshops en retailers geven ook extra studentenkorting! Mocht je een grote lijst met boeken moeten bestellen, koop dan eerst alleen de verplichte literatuur. Ook is het verstandig om tweedehands boeken te kopen, dit kan namelijk flink schelen in de kosten.