Floxxium.nl
Image default
Aanbiedingen

Het gebruik van boomschors in je tuin

Het gebruik van boomschors in je tuin

Je komt onderhoudsvriendelijke tuinen steeds vaker tegen. Het heeft niet alleen invloed op de plant keuzes, maar ook op de afwerking van de tuin. Boomschors kopen voor in je tuin draagt hieraan bij. Maar wat is boomschors? En wat zijn de voordelen? Je leest er hier meer over. 

 

Wat is boomschors?

De stam van de boom is opgebouwd uit verschillende lagen. De buitenste laag van de boom heet de barst. Als de stam van een boom dikker wordt, dan sterft de buitenste laag van de barst: dit is boomschors. Het is geen levende laag en wordt soms ook wel kurk genoemd. Er bestaan verschillende soorten boomschors. Dennenschors is een goede en voordelige soort boomschors. Daarnaast bestaat er Franse boomschors. Beide soorten boomschors zijn geschikt als bodembedekker. Daarnaast is boomschors ook perfect voor in plantenbakken. Bij 123Natuurproducten koop je verschillende soorten boomschors.

 

De voordelen van schors

Boomschors wordt steeds populairder als afdekmateriaal voor in tuinen en plantsoenen. Dat heeft verschillende redenen. We geven je de verschillende voordelen van boomschors:

  • Schors houdt onkruid efficiënt tegen. Dankzij schors krijgen onkruidzaden namelijk minder zonlicht en kiemen ze minder snel;

  • Boomschors beschermt de bodem van je tuin tegen extreme weersomstandigheden. Het product houdt daarnaast de bodem langer vochtig. Hierdoor hebben planten minder water nodig en zijn ze beter beschermd tegen extreme droogte; 

  • Naast dat schors goed is voor je tuin, ziet het er ook verzorgd uit. Naast de praktische redenen is het ook nog eens een leuk decoratie middel voor je tuin;

  • Boomschors is beschikbaar in verschillende varianten. Ze verschillen ook in prijs, kwaliteit en levensduur. Hierdoor heb je verschillende keuzes voor boomschors in jouw tuin.

 

Aandachtspunten voor het aanleggen van boomschors

Heb je een boomschors gekozen voor in je tuin? Dan is het tijd om aan de slag te gaan! Voordat je begint, is het belangrijk om af te weten welke planten in je tuin schors verdragen. Gelukkig kunnen de meeste planten goed tegen schors. Maar bijvoorbeeld kruipende bodembedekkers of planten die in een drogere grond  beter groeien zijn geen fan van boomschors. Als je hebt besloten waar je boomschors gaat plaatsen, is het belangrijk om de bodem volledig onkruidvrij te maken. Daarna strooi je een laag van 5 tot 15 cm aan boomschors. Dit is afhankelijk van het doel van de boomschors. Let er wel op dat de stam van de plant voldoende lucht krijgt.