Floxxium.nl
Image default
Aanbiedingen

Help! Welk topdekmatras is het beste topdekmatras voor mij?

Help! Welk topdekmatras is het beste topdekmatras voor mij?

 

Moet ik topdekmatras (of ook wel matrasbeschermer) kopen?
Om te beginnen is één ding zeker: topdekmatrassen zijn niet zomaar extra centimeters op uw bed. Natuurlijk, het kan werken als een extra verhoging, maar u kunt de functie maximaliseren met een paar tips.

De aanschaf van een matrastopper is een extra kostenpost voor slapers. Dus om u te helpen beslissen of u dit stuk nodig hebt of niet, hier zijn onze inzichten:

Weet u al zeker dat u een topdekmatras wilt kopen? Shop het beste topdekmatras hier!

 

Doel van matras toppers
Matras toppers zijn platen van verwijderbaar schuim die bovenop uw bed worden gelegd. Dit wordt meestal gebruikt om het gebrek aan ondersteuning van het huidige matras te vergroten. Het kan ook het comfortniveau van het matras aanvullen of de beperkingen van uw bed oplossen. In plaats van een ander matras te kopen, kunt u een topper gebruiken om de stevigheid te bereiken die u wenst. Ook als uw matras verouderd is, kunt u een topdekmatras gebruiken om de levensduur te verlengen.

Toppers en matrassen lijken op elkaar, afgezien van het feit dat de eerste dunner is. Ook zijn deze twee voor verschillende doeleinden ontworpen. Maar moet ik een matras topper kopen? We helpen u verder.

Naast het verhogen van uw comfort niveau, kan een matras topper ook dienen als bescherming tegen insecten en mijten op uw bed. Het is als het slaan van twee vliegen in een klap als uw huis last heeft van de jeukende nachtelijke beten. Waarom een matras topper kopen? De beestjes moeten genoeg van een reden zijn.

Matras toppers zijn ook de snelle fixes voor uw nieuwe matras die bleek te zijn erg stevig of erg zacht. Zolang u de juiste topper koopt, zou dit de truc doen.

 

Matras topper en topdekmatrassen vs. matrasbeschermers
Matrasbeschermers of onderleggers zijn gewoon dunne, extra lagen beddengoed bedoeld om comfort te bieden op het bed. Het wordt meestal gebruikt als een beschermer voor de matras. Het goede aan dit beddengoed is echter dat het wordt geleverd met een hoes of riemen om op uw bed te passen. Het is vast, maar veel dunner dan toppers. Waarom een matras topper kopen? Onderleggers zijn misschien te dun voor u.

Matrasbeschermers worden meestal gebruikt om de matras waterdicht te maken zonder een beschermer te gebruiken. Het is ook nuttig voor het dempen van geluiden van de verende matras die begint te geven luidruchtige piepen. Daarnaast zijn matrasbeschermers ontworpen om te voorkomen dat mijten en insecten zich in uw bed nestelen.

Topppers en topdekmatrassen daarentegen zijn dikkere versies van matrasbeschermers. Het ligt vrij bovenop de matras en werkt als een verlengstuk omdat het meestal van schuim gemaakt is. In feite is het gemaakt van de gebruikelijke matrasmaterialen zoals traagschuim, latexschuim, enzovoort.

De keuze tussen deze twee bedtextiel komt neer op uw persoonlijke voorkeur. Als u van de stevigheid van uw matras houdt, maar op zoek bent naar meer comfort, is een onderlegger goed genoeg. Maar als uw bed zijn stevigheid begint te verliezen, kunt u een topper gebruiken als een snelle oplossing.

 

Wat moet u zoeken in een topdekmatras?
Er zijn veel matras-toppers op de markt, dus u moet zorgvuldig zijn bij het kiezen van een topper. Overweeg altijd wat u wilt of nodig hebt en u zult nooit verkeerd gaan. Hier zijn enkele punten om te overwegen:

 • Ondersteuning, stevigheid en pijnverlichting
  Wilt u meer steun voor uw rug? Latex en traagschuim zijn de beste keuze. Deze zijn uitstekend in het ondersteunen van lichaamsvorm en gewicht. Toch hangt dit af van wat u wilt bereiken.
 • Comfort
  Is het materiaal warm om op te slapen? Brengt het beweging over? Waarom een matras-topper kopen? Deze drie vragen zijn slechts enkele van de factoren die het comfort bepalen. Bepaal steeds uw slaapdoelstellingen om een totaal comfort te bereiken.
 • Dichtheid en dikte
  Gewoonlijk hebben toppers een dikte van ongeveer 2-8 centimeter. Hoe meer uw matras versleten is, hoe dikker de topper moet zijn. De dikte moet ook in verhouding staan tot uw gewicht.
 • Prijs
  Natuurlijk wilt u niet te veel geld uitgeven voor een topper. Maar u wilt ook niet te veel uitgeven aan goedkoop beddengoed. Een hoge prijs is geen garantie voor comfort en kwaliteit.

 

Bij Slaapwijsheid vindt u meer reviews en advies.