Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Ga je een huis kopen? Zorg dan dat je deze zaken goed op orde hebt

Sta jij op het punt in je leven dat je een huis gaat kopen? Wellicht vanwege een gezinsuitbreiding, je klaar bent met het betalen van huur en liever een huis afbetaald? Dan ben je vandaag bij de juiste blog aangekomen. Het kopen van een huis is niet zomaar iets. Zeker in deze tijd nu de woningmarkt compleet op zijn kop staat, kan het lastig zijn om een huis te kopen. Om de zoektocht naar een koopwoning wat makkelijker te maken hebben we een paar zaken in dit artikel beschreven die jou ongetwijfeld goed van pas gaan komen.  

Plan veel bezichtigingen in 

Zoals we net al benoemde is het tegenwoordig lastig om een woning te krijgen. Dit komt door de hoge prijzen, tekort aan woningen en de vele mensen die er dringend naar op zoek zijn. Daarom adviseren wij je om meerdere bezichtigingen in te plannen bij verschillende makelaarsbureaus. Vanwege de vele concurrentie is het belangrijk om je kansen te spreiden. Bij sommige woningen kan het wel eens voorkomen dat er vijftig mensen komen bezichtigen, dan voelt het al snel als een kansloze wedstrijd die je nog moet spelen. Tip! Om de kans op het kopen van een huis nog groter te maken kun je ook honderden brieven bij mensen door de brievenbus gooien. Op deze brief vertel je iets korts over jezelf en dat je al voor lange tijd op zoek bent naar een woning en voorlegt dat wanneer zij ooit hun huis willen verkopen ze jou eventueel kunnen benaderen.  

Bind je niet te veel aan je ‘toekomstige’ huis 

Een gouden tip die we jou willen meegeven bij het zoeken van een nieuwe koopwoning, is dat je niet te snel je emotioneel moet gaan binden aan je misschien wel toekomstige woning. De kans is namelijk erg groot dat je het niet wordt en hierdoor is de teleurstelling alleen maar groter. Het is natuurlijk erg begrijpelijk dat je een visualisatie maakt over de plek waar je wellicht wil gaan wonen. Je wil daar immers wel voor een aantal jaren blijven. 

Heb je eenmaal een woning gevonden? Dan is het belangrijk om samen met een hypotheekadviseur de nodige dingen te bespreken. Klik hier als je in contact wil komen met een hypotheek adviseur: hypotheek advies Assen. Ook voor advies op het gebied van pensioenen is KPRA erg geschikt. Klik op de volgende link voor meer informatie: pensioenadviseur Groningen.