Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Emigreren naar Spanje

Heb jij het idee om voor een korte periode of voor een langere tijd in Spanje te verblijven als gepensioneerde, student of ondernemer? In dit artikel vind je handige en praktische informatie. Kan jij wel wat hulp gebruiken op dit gebied? Lees dan snel verder om jezelf goed voor te bereiden!

De verhuizing

Eén belangrijk en spannend deel van de emigratie is de verhuizing naar Spanje. De meeste mensen kunnen niet zelf heel hun inboedel mee verhuizen en regelen daarom een verhuisbedrijf dat hen helpt. Wanneer je dit gaat regelen, is het verstandig om genoeg informatie te verkrijgen. Een slimme manier om dit te doen, is door offertes aan te vragen. Wanneer je verschillende offertes aanvraagt, krijg je advies van meerdere verhuizers en kan je eenvoudiger een goede verhuizer voor de beste prijs vinden. Voorafgaand aan de verhuizing moet je eerst nog een huis kopen. Een huis kopen in Marbella, Torremolinos of op Ibiza kan via Villa Nova Real Estate. 

Het invoeren van je auto

Als jij je Nederlandse auto wilt meenemen naar Spanje, zijn er wat dingen die je moet regelen. Per regio in Spanje kunnen er verschillen zitten in het proces. Lees jezelf dus goed in zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

De taal goed leren spreken

Als je naar Spanje gaat emigreren, is het belangrijk dat jij de Spaanse taal ook een beetje kunt spreken. Waar kan je dat nu beter leren dan in Spanje? Of je nu voor een lange of een kortere periode naar Spanje vertrekt, je gaat hoe dan ook een mooie tijd tegemoet! Online zijn er veel verschillende taalcursussen te vinden en in Nederland, maar ook in Spanje zelf, zijn er workshops waar je aan deel kunt nemen. Zo leer en proef je ook veel van de Spaanse cultuur. 

De Spaanse feestdagen

In Spanje vieren ze veel katholieke feestdagen. Deze worden uitbundig en grootst gevierd. Dit betekent ook dat op de meeste feestdagen de Spanjaarden vrij zijn. Een paar voorbeelden van bekende feestdagen in Spanje zijn: Semana Santa, Corpus Christi, Feria de Abril en Tomatina. Vaak gaan Spaanse feestdagen gepaard met parades, muziek, dans en heel soms mascleta’s, Spaans oorverdovend knalvuurwerk. Één van de bekendste feestdagen in Spanje is misschien wel Las Fallas in Valencia, waarbij het begin van de lente wordt gevierd. Dit wordt onder andere gedaan met dagelijkse mascleta’s, parades met prachtige praalwagens en de verkiezing van de Fallera van het jaar.