Floxxium.nl
Image default
Aanbiedingen

Een vaas kopen: hier moet je opletten

Een bloemetje krijgen we allemaal wel eens. Of het nu je verjaardag is, je gepromoveerd bent op je werk of door je partner gewoon spontaan wordt verrast. In een goede vaas blijven bloemen lang mooi en kan je er dus extra lang van genieten. Er zijn ontzettend veel verschillende soort vazen. Ben je van plan een nieuwe vaas aan te schaffen? Dan hebben wij in dit artikel wat tips voor je.

De vorm van de vaas
De vorm van de vaas heeft veel invloed op hoe een bos bloemen gepresenteerd wordt. Het is daarom een belangrijk aspect en iets waar goed over nagedacht moet worden. De cilindervormige vaas en kruikvaas zijn populaire opties. In deze vazen komt een bos bloem bijna altijd goed tot zijn recht. Soms word je niet verrast met een bos bloemen, maar met een enkele bloem, zoals bijvoorbeeld een roos. Het is daarom handig om ook altijd een smalle vaas in huis te hebben, zoals bijvoorbeeld een spiraalvaas.

Het materiaal van de vaas
Als je een vaas gaat uitkiezen, heb je ook de keuze uit diverse soorten materialen. Denk aan vazen gemaakt van glas, kunststof of aardewerk. Glazen vazen zijn verreweg het meest populair. Je kunt het boeket in een glazen vaas erg goed zien en boven zie je ook direct wanneer de bloemen vers water nodig hebben. Glazen vazen zijn echter niet voor ieder huishouden geschikt. Als je kleine kinderen of huisdieren hebt rondlopen, zit een ongeluk met een glazen vaas in een klein hoekje. In dat geval is een vaas gemaakt van kunststof de ideale optie.

De kleur van de vaas
Uiteraard speelt ook de kleur van de vaas een grote rol. Over het algemeen is een bos bloemen al vrij kleurrijk. Ga daarom voor een vaas met een neutrale kleur die niet al te veel opvalt. Je wilt uiteraard dat de focus ligt op het prachtige boeket en niet op de vaas. In de webshop van van B Living vind je allerlei soorten vazen in verschillende vormen en kleuren.