Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Een online sollicitatiegesprek voeren

Alles gaat tegenwoordig digitaal. Het is daarom ook niet gek dat sollicitatie gesprekken tegenwoordig grotendeels online gevoerd worden. Voor jou natuurlijk heel handig want jij hoeft nergens naar toe te reizen en je kan het gesprek voeren in jouw vertrouwde omgeving. Toch betekent dit niet dat je je daarom minder goed hoeft voor te bereiden. In tegendeel zelf! Zo zorg jij dat je voorbereid op gesprek kan gaan!

 

Let op je omgeving

Het is natuurlijk heerlijk dat jij je sollicitatie vanaf je eigen plekje kan doen, maar dit betekent niet dat elke plek ook daadwerkelijk geschikt is. Het ziet er natuurlijk niet uit als je op de achtergrond je vuile was ziet liggen of je verzameling knuffelbeertjes. Daarnaast is het niet fijn als er te vele lawaai om je heel is. Zo kan jij de interviewer niet verstaan en de interviewer jou niet. Zorg ook dat je zo min mogelijk afleiding hebt tijdens het gesprek. Hoe lief je huisgenoot, hond of kat ook is, ze kunnen beter even de kamer verlaten.

 

Zorg voor goede materialen

Zorg dat je goede materialen hebt om mee te werken en test deze ook. Sommige bedrijven kunnen je vragen om een online assessment te doen. Zorg dan dat je goed internet hebt en een goedwerkende laptop. Het is ook slim om vooraf een testgesprek met iemand die je kent te doen. Test hierbij of je goed in beeld bent en goed te horen bent. Weet van tevoren ook welke app gebruikt gaat worden. Zo hoef je niet op het laatste moment nog te gaan zoeken.

 

Denk na over je presentatie

Denk goed na over wat jij uit wilt stralen richting een interviewer. Een onlinegesprek is veel statischer dan een gesprek face-to-face. Zorg daarom dat je er netjes en verzorgt uit ziet en probeer de mensen aan de andere kant van de computer ook af en toe aan te kijken. Test vooraf ook even welke positie het beste is om in te zitten. Als laatste moet je natuurlijk op tijd zijn. Zet je materialen op tijd klaar. Hierdoor voorkom je een hoop stress. Je bent er nu helemaal klaar om te stralen tijdens je sollicitatie!

https://www.testgroup.nl/online-assessment/