Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Een gids voor het doen van een PCR test in Amsterdam

Als je in de buurt van Amsterdam bent en denkt dat je mogelijk besmet bent met het coronavirus, is er een manier om daarachter te komen. Je kunt een PCR test doen om te controleren op de aanwezigheid van het virus. In deze blogbijdrage geven we informatie over waar je een PCR test kunt laten doen in Amsterdam, wat het proces inhoudt en wat je kunt verwachten nadat je je hebt laten testen.

Waar kun je een PCR test laten doen in Amsterdam

Er zijn twee manieren om een PCR test te doen in Amsterdam . Je kunt naar de GGD gaan of een afspraak maken bij een particulier bedrijf.

Je kunt in beide gevallen online een afspraak maken, de GGD biedt PCR tests aan op verschillende locaties in de stad. Een lijst van deze locaties vindt je op hun website 

Particuliere bedrijven die PCR-testen aanbieden in Amsterdam hebben allemaal een website waar je een afspraak kunt maken. Dit kost wel geld, maar je krijgt ook een certificaat als je een negatieve uitslag hebt, die je kunt gebruiken voor reizen en toegang tot evenementen. 

Wat is de procedure voor het krijgen van een PCR test?

Als je voor je afspraak komt, wordt je gevraagd om wat persoonlijke informatie te geven en vragen over je gezondheid te beantwoorden 

Daarna krijg je een uitstrijkje dat een professional in je neus inbrengt. Het uitstrijkje wordt naar een laboratorium gestuurd waar het wordt getest op de aanwezigheid van het coronavirus. 

Het duurt meestal 24-48 uur om de resultaten terug te krijgen als je je laat testen bij de GGD, en een stuk korter als je je bij een particulier bedrijf laat testen.

Wat kun je verwachten na de test

Als je je laat testen, moet je in quarantaine tot je de uitslag van de test ontvangen hebt. Als je positief test op het coronavirus, neemt de GGD contact met je op en vraagt je om in isolatie te gaan  

Als je negatief test, krijg je een certificaat waarop staat dat je negatief bent, als je je bij een particulier bedrijf hebt laten testen. Dit kan handig zijn als je moet reizen of naar een evenement moet waar een negatieve PCR test nodig is. 

Wat je moet weten 

Er zijn een aantal dingen die je moet onthouden als je je wilt laten testen. Houdt goed bij wat je symptomen zijn en wanneer deze begonnen zijn, dit is belangrijk om te weten tot wanneer je in quarantaine moet als je een positieve testuitslag hebt. 

Je moet er ook rekening mee houden dat de PCR test niet 100% nauwkeurig is. Er is altijd een kleine kans dat de uitslag vals positief of vals negatief is.  

Dus, als je denkt dat je misschien het coronavirus hebt, is het een goed idee om een PCR test in Amsterdam te laten doen om het zeker te weten. Bedankt voor het lezen!