Floxxium.nl
Image default
Aanbiedingen

Drie voordelen van dubbel glas

Drie voordelen van dubbel glas

Enkel glas wordt tegenwoordig vaak vervangen door dubbel glas. Dit is niet voor niets, want ten opzichte van enkel glas, heeft dubbel glas veel voordelen. Er wordt dan ook vaak gezegd dat dubbel glas beter is dan enkel glas. Maar waarom is het precies beter? Ben je benieuwd naar de voordelen van dubbelglas? Lees dan verder en kom erachter! 

 

Isolatie 

De isolatiewaarde van dubbelglas is veel beter dan die van enkelglas. Doordat enkel glas bestaat uit een laag, gaat er sneller warmte naar buiten. Bij dubbel glas zit er een ruimte tussen de twee glas platen, die zorgt voor goede isolatie. Als je enkel glas laat vervangen door dubbel glas, zal je merken dat de energierekening lager wordt. Een ander voordeel is dat er minder CO2 uitgestoten wordt, als je gaat voor dubbel glas. Daarnaast zal je geen last meer hebben van koude ramen of tocht die doorgelaten wordt door de ramen. Bij dubbel glas kun je kiezen voor een ventilator venster boven de ramen, hiermee kun je gemakkelijk de luchtinlaat regelen. De lucht wordt regelmatiger doorgelaten, dan wanneer de ramen lucht doorlaten. 

 

Geluiddempend

Naast de goede isolatiewaarde van dubbel glas, is geluiddemping ook een voordeel. Dubbel glas dempt het geluid veel beter dan enkel glas. Dit is prettig als je aan een drukke weg woont of in een buurt waar veel kinderen buiten spelen. Als je voor dubbel glas kiest, zal je gelijk merken dat je minder last hebt van geluiden van buitenaf. En andersom werkt het natuurlijk ook geluiddempend. Als je zin hebt om harde muziek te draaien, zullen de buren daar geen last van hebben.  

 

Inbraak werend 

Doordat dubbel glas bestaat uit twee glasplaten, is het natuurlijk een stuk sterker dan enkel glas. Het zal de inbrekers veel meer moeite kosten om het glas door te breken, waardoor ze sneller afgeschrikt zijn. Wil je er zeker van zijn dat het glas niet ingetikt kan worden? Kies dan voor inbraak werend glas. Dit glas is onder een hoge tempratuur gesmolten en voorzien van een laag kunststoffolie. 

 

Ga voor dubbelglas 

Ben je enthousiast geworden door de voordelen van dubbel glas? Neem dan een kijkje op de website van Glasgigant. Deze partij heeft een ruim assortiment aan allerlei soorten glas. Wil je weten of dubbel glas een goede optie is voor in jouw woning? Neem dan contact op en laat je adviseren over de mogelijkheden. 

 

https://www.glasgigant.nl/