Floxxium.nl
Image default
Dienstverlening

Deze partij kan staal voor u verzinken

Verzinken houdt in dat u metaal, in dit geval staal, onderdompelt in een ander metaal: zink. Het staal behoudt zijn originele staat, terwijl het zink eerst vloeibaar wordt gemaakt op een temperatuur van rond de 450 graden Celsius. Kijk voor de mogelijkheden van verzinken bij Verzinkerij Rijen uit Midden-Brabant. Als u uw staal in deze professionele verzinkerij laat verzinken, gaat het – voor het in een zinkbad terecht komt – in verschillende andere baden met unieke vloeistoffen. Deze vloeistoffen ontvetten, beitsen en fluxen het metaal achtereenvolgens. Bij het thermisch verzinken is het onderdompelen in staal dus eigenlijk pas de laatste stap. Er gaat veel voorbereidend werk aan het verzinken zelf vooraf.

Welke voordelen kent thermisch verzinken?

Thermisch verzinken kent een aantal duidelijke voordelen. Ten eerste blijft het staal veel langer houdbaar. Want waar het voorheen onderhevig was aan roest, zodra het in de buitenlucht kwam of aan grote hoeveelheden water werd blootgesteld, is het nu bijna volledig beschermd. Door te verzinken krijgt het staal een houdbaarheid van zeker 10 jaar. Dat betekent dat het staal 10 jaar vrij is van roest. Afhankelijk van de kwaliteit van het staal en de dikte van de zinklaag, kan deze bescherming zelfs tot 50 jaar worden opgerekt. Kortom: verzinken verlengt de levensduur van al uw staal en niet zo’n beetje ook.

Welke afmetingen heeft het bad?

In Verzinkerij Rijen, dat gevestigd is in Brabant, staat een zinkbad dat de volgende afmetingen heeft: 4.5, bij 2, bij 1.30 meter. Er kan staal met een maximumlengte van zo’n 4.7 meter worden verzinkt. Als het staal langer is dan dat, kan het nodig zijn een dubbele dip toe te passen of deze verzinkerij besluit om uw staal naar een collega-verzinkerij te verplaatsen. Voor u het staal aanlevert, dient u het goed schoon te maken. Dit doet u onder meer door alle vet- olieresten, eventuele beits en verflagen weg te halen. Wilt u meer weten over de voorbereidingen die u voor het verzinken van staal moet treffen? Neem dan eens een kijkje op de website van deze verzinkerij in Rijen, Brabant.

https://verzinkerij-rijen.nl/