Floxxium.nl
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van transportkettingen

Transportkettingen worden gebruikt in robuuste kettingbanen die er uiteindelijk voor zorgen dat een proces geoptimaliseerd wordt. De kettingen zorgen dan ook voor veel voordelen voor bedrijven. In dit blog artikel willen we je dan ook meer vertellen over de voordelen van het gebruik van transportkettingen in een productieproces. 

Onderhoudsvrije transportkettingen

De onderhoudsvrije transportketting is een zeer goede innovatie voor een productieproces. Door het toevoegen van een speciale afsluiting tussen de binnen en buiten schakels van de ketting, wordt er een bescherming geboden voor het scharnierpunt. Deze bescherming zorgt er voor dat het smeermiddel behouden wordt en er geen vervuiling tussen de schakels kan komen. Hierdoor is de transportketting extra sterk en onderhoudsarm. Dit zorgt voor een efficiënt productieproces en zal tevens de kosten drukken!

Verschillende soorten materialen voor verschillende toepassingen

Je kunt een transportketting van verschillende soorten materialen laten maken. Dit is afhankelijk van de precieze toepassing die je van de ketting verwacht. In de meeste gevallen wordt de ketting gemaakt van roest vrij staal of staal dat is gecoat met nikkel of zink. Dit zorgt er namelijk voor dat er corrosie wordt voorkomen en de levensduur van de ketting wordt verhoogd. Uiteindelijk wil je natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van de ketting in het productieproces. 

Verschillende manieren van schakelen

Een ander voordeel van de transportketting is dat het op verschillende manieren geschakeld kan worden. Zo kan een enkele steek ketting met meenemers er voor zorgen dat de ketting bij kan dragen aan transportdoeleinden. Dit komt door de kleinere gaten in de ketting die goed aan kunnen sluiten. Daarnaast kun je ook kiezen voor een dubbele steek ketting met meenemers. Dit zorgt ervoor dat de steeklengte dubbel zo lang is, waardoor er langere transportafstanden gebruikt kunnen worden. Vervolgens kun je ook kiezen voor een holleboutketting. Deze ketting heeft een holle pen waardoor je hem erg gemakkelijk kan combineren met appendages. De ketting is dan ook erg gemakkelijk te onderhouden en eventueel te vervangen. Je kunt hiervoor dan ook de standaard kettingwielen gebruiken. Het is dan ook een zeer goede keuze om transportkettingen te gebruiken voor je productieproces.

https://www.acb-transportbanden.be/