Floxxium.nl
Image default
Aanbiedingen

De toekomst van hybride thuiswerken

Wel thuiswerken, niet thuiswerken. De pandemie houdt ons in zijn greep en daardoor zijn we nog altijd afhankelijk van de coronamaatregelen. Waren we er net weer een beetje aan gewend om naar kantoor te gaan, kiezen veel bedrijven er toch voor om het thuiswerkbeleid opnieuw in te zetten. Zeker als het gaat om de grotere organisaties, dan wordt het laten werken van veel mensen in een kantoorpand of op een afdeling sterk afgeraden. Maar ook de kleinere MKB ondernemer neemt liever het zekere voor het onzekere en laat zijn medewerkers werken vanuit huis. Flexibel thuiswerken vraagt om een goede IT ondersteuning en ook nu helpen onze IT specialisten je daar bij. In deze blog gaan we in op het faciliteren van oplossingen voor hybride thuiswerken. Volgens ons is dit toch echt de toekomst. 

Thuiswerken optimaal faciliteren

Ben jij binnen jouw bedrijf verantwoordelijk voor HR of IT zaken? Dan kan het niet anders dat je oneindig veel vragen hebt gekregen over thuiswerken. Als verantwoordelijke afdeling of als werkgever wil je jouw medewerkers optimaal faciliteren zodat hun werk vanuit de thuisomgeving net zo prettig is als op kantoor. Binnen no-time raakten we gewend aan een goed ingerichte flexibele werkplek. Binnen bedrijfsculturen is werken vanuit huis dan ook grotendeels geaccepteerd en daarom geven wij tips over de toekomst van hybride thuiswerken. Belangrijk is om te weten hoe jij daar als bedrijf in het MKB het beste mee kunt omgaan.  

Kiezen voor hybride thuiswerken

Aan het begin van de coronacrisis werd thuiswerken in korte tijd de norm. Noodgedwongen zagen we een grote verandering plaatsvinden voor het merendeel van werkend Nederland. Ondanks de internationale malaise ondervonden bedrijven toch ook het voordeel van thuiswerken. Waar uiteraard IT investeringen voor nodig waren en daarnaast een goed advies. Wij hebben als IT bedrijf enorm veel ondernemers voorzien van flexibele thuiswerkoplossingen. Bedrijven kozen ervoor om het thuiswerken op te nemen in hun beleid en pasten de werkprocessen daarop aan. Zo goed dat de medewerker op een gegeven moment kon kiezen voor werken op kantoor óf vanuit huis. Dat heeft erin geresulteerd dat steeds meer bedrijven zijn overgestapt op hybride werken. Natuurlijk moet je hybride thuiswerken dan wel goed reguleren, bijvoorbeeld met een thuiswerkbeleid. 

De beste IT oplossingen voor thuis

Waar werkgevers halverwege 2020 nog huiverig tegenover de thuiswerkoplossing stonden, merken zij dat er wel degelijk voordelen zijn. Werken vanuit huis blijkt helemaal zo gek nog niet als je kijkt naar een toetsing op medewerkerstevredenheid en productiviteit. De thuiswerker is blijer en verzet meer werk, hoeft niet in de file te staan en kan ervoor kiezen om werk en gezin makkelijker te combineren. In sollicitaties zien we dat ‘de mogelijkheid tot thuiswerken’ ook standaard is geworden en dat heeft een positief effect op mensen. Mits je het goed regelt, zoals een verantwoorde thuiswerkplek die je als werkgever optimaal moet faciliteren. Je wilt je medewerkers professioneel laten werken, vanuit welke locatie dan ook. Thuis, onderweg of op kantoor. Daar regelt Think4 de beste IT oplossingen voor. Wij zijn specialist in ICT beheer, ook op afstand, en kunnen de modern workplace helemaal naar wens inrichten. 

Modern workplace

Want dat is hoe wij de flexibele werkplek tegenwoordig noemen, modern workplace. Komt ook doordat we Microsoft Partner zijn en werken met de nieuwste software en apps van Microsoft. Bekende tools zijn Windows Virtual Desktop en SharePoint, waarmee je locatieonafhankelijk toegang hebt tot je complete werkomgeving zoals je gewend bent op kantoor. Werkt niet alleen makkelijk en flexibel, je kunt ook nog eens vertrouwen op veilig online werken. Automatische updates in de software inclusief die van de IT security tools helpen bij digitale beveiliging van je data en systemen. Wel zo’n gerust gevoel voor jou als ondernemer, zeker wanneer je weet dat je medewerkers vanuit verschillende locaties werken en toegang hebben tot je bedrijfsdata. Geen probleem dus, mits je zorgt voor een solide cloudoplossing voor hybride thuiswerken. Nog een voordeel is dat je altijd in dezelfde online omgeving werkt, vanuit huis of op kantoor. Jouw laptop is helemaal ingericht op optimaal mobiel werken met de juiste security voor bestanden en email.

Ook je eigen verantwoordelijkheid

Nog even terugkomend op het thuiswerkbeleid voor hybride werken; op verschillende websites vind je daar alle tips and tricks voor. Naast het beleid voor thuiswerken dat werkgevers opstellen gaat het natuurlijk ook om je eigen verantwoordelijkheid. Zeker als het gaat om het voorkomen van een cyberaanval of datalek. IT helpt je flexibel te kunnen werken, maar let op dat je zelf je verantwoording neemt op het gebied van veilig online werken. Security tools voor jouw laptop implementeren is stap 1, maar vergeet niet dat 90% van de digitale aanvallen begint met een email. Een email waar een foute bedoeling achter zit en waar je als medewerker alert op moet zijn. Let altijd op de afzender en de strekking van een bericht of mail. Vertrouw je een online bericht niet, klik er dan niet op. Log ook nooit zomaar in op een openbaar wifinetwerk, maar zorg ervoor dat jij bedrijfsdata of gevoelige informatie alleen opent in een beveiligde wifi omgeving. 

Meer dan een laptop op de keukentafel

Met enige zekerheid kunnen we wel stellen dat hybride thuiswerken de toekomst is. Zeker nu we weten dat werken vanuit huis door veel bedrijven is geaccepteerd en netjes wordt gefaciliteerd. Arbo-technisch gezien, maar ook gezien de veiligheid van mobiel werken. Deels thuis en deels op kantoor werken is iets waar we bijna allemaal aan gewend zijn, wanneer het een kantoorbaan betreft tenminste. IT is een belangrijk onderdeel van de mobiele werkplek, vrijwel leidend om verantwoord en succesvol te kunnen werken vanuit huis. Dat dit meer betekent dan een laptop op de keukentafel hebben de meeste bedrijven inmiddels wel begrepen. Gelukkig maar! Wil jij er zeker van zijn dat je mensen mobiel een perfecte werkplek hebben? Met IT oplossingen van Think4 maak je van hybride thuiswerken een succes.

https://www.think4.nl/