Floxxium.nl
Image default
Auto's en Motoren

De positieve impact van snelheidsdisplays op de weg

Snelheidsdisplays helpen ons om veilig te rijden op de wegen. Ondanks dat we allemaal vaak goed weten wat de maximumsnelheid in een buurt is, zijn veel mensen toch geneigd om het randje op te zoeken. Helaas kan dit erg gevaarlijke situaties creëren. Snelheidsdisplays meten de snelheid van een auto die langsrijdt. Deze snelheid wordt vervolgens op de displays weergegeven. Deze techniek zorgt ervoor dat een bestuurder direct bewust wordt van zijn snelheid, wat vervolgens zorgt dat de bestuurder deze snelheid corrigeert.

Het creëren van bewustwording rondom het rijgedrag

Waarom zijn snelheidsdisplays, die simpelweg de snelheid meten van een auto, zo effectief? Dit heeft voornamelijk te maken met psychologie. In onderzoek blijkt dat de meeste weggebruikers direct hun voet van het gas afhalen zodra ze de snelheidsdisplays zien. Zo wordt de snelheid dus direct verlaagd. Daarnaast worden mensen ook sneller bewust van het feit dat ze iets te hard rijden wanneer ze hun snelheid buiten op een bord zien staan. Het geeft namelijk het gevoel dat iemand het in de gaten houdt, ondanks dat het een digitaal apparaat is.

Ontdek de drie verschillende soorten snelheidsdisplays

Bent u benieuwd welke soorten snelheidsdisplays passen bij uw behoefte of toepassingen? Het team van experts van Actime, gelegen in Helmond, helpt u graag verder. Er zijn drie verschillende displays beschikbaar. De eerste display geeft simpelweg alleen de snelheid aan. De snelheid wordt vervolgens groen, oranje of rood gekleurd aan de hand van de snelheid. Rijdt u ver boven de maximum snelheid? Dan zullen de nummers rood gekleurd zijn. Het grijze gebied is oranje en alles wat onder de veilige snelheid valt, is groen gekleurd. De andere optie geeft enkel de snelheid aan door middel van een blije of verdrietige smiley. Welk bord het beste de snelheid kan meten van een auto in uw buurt, hangt dus af van verschillende factoren.

https://www.actime.nl/snelheid-meten-auto/