Floxxium.nl
Image default
Verenigingen

De leukste steden voor jouw stage

De ene student moet tijdens de studie verplicht voor één periode een stage zoeken, de andere student hoeft dat niet. Verplicht of niet, een stage is altijd een mooie aanvulling voor je cv en je leert er bovendien erg veel van! Praktijkervaring is bij het studeren een ontzettende meerwaarde, omdat veel bedrijven het een pré vinden wanneer je al wat ervaring hebt opgedaan in het werkende leven. Het lopen van een stage kan je daarnaast ook zien als een kans om een andere stad dan je huidige studiestad te leren kennen! Maar hoe maak je dan deze moeilijke keuze? Welke steden zijn het leukst om stage te gaan lopen?  

 

Allereerst is het van belang om uit te zoeken op welke soorten studies een stad zich heeft gericht. Om het wat makkelijker te maken, hebben we drie steden op een rijtje gezet. Hopelijk maakt dit de keuze wat gemakkelijker!  

 

Stage Eindhoven  

Het centrale hart als het gaat om technische stages. Omdat regio Eindhoven een brainportregio is, zijn daar een tal van mogelijkheden betreffende technische functies! Ook komen er veel internationale studenten af op deze stad in het zuiden, wat het ontzettend leuk maakt wanneer je graag veel verschillende mensen wil ontmoeten tijdens je stage. Vergeet ook zeker niet een uitstapje te maken naar Stratumseind: de allerlangste uitgaansstraat van Nederland met meer dan 50 kroegen! Vervelen zal je je er zeker niet.  

 

Stage Utrecht  

Wil je toch liever een meer centraal gelegen stad in verband met de bereikbaarheid van je stageplek? Dan is Utrecht een goede optie. Met de grote verscheidenheid aan studies die de UU en de HU rijk zijn, zijn er voor iedere studierichting wel mogelijkheden! Wandel bij lekker weer uren langs de gezellige grachten of ga het terras op bij Ledig Erf. Wat Utrecht zo gezellig maakt is de autovrije binnenstad. Ook is het centrum niet al te groot, dus verdwalen zal je er zeker niet.  

 

Stage Maastricht  

Als je op zoek bent naar een klein ‘eilandje’ om te verblijven, is Maastricht een hele leuke optie! Als je je waant in de sferen van Maastricht lijkt het net alsof je in het buitenland bent. De stad is rijk aan oude kerkjes, musea en forten dus er is aan bezienswaardigheden geen gebrek! Ook heeft Maastricht een grote diversiteit in studenten, mede gezien er een grote Geneeskunde afdeling is gevestigd en de Hotelschool Maastricht ook veel studenten aanlevert. Voor gezelligheid en drankjes kan je op het Vrijthof zijn en vergeet vooral niet om een Limburgse vlaai te eten!  

 

Hopelijk heb je wat aan de tips die we op een rijtje hebben gezet! En onthoud: welke stad je ook kiest, overal bevinden zich leuke studenten waarmee je deze spannende en uitdagende stageperiode kunt doorkomen!  

 

 

https://www.integrand.nl/vacatures/stages