Floxxium.nl
Image default
Aanbiedingen

De kritische keuze voor een eerste schooltas

De kritische keuze voor een eerste schooltas 

Een tas om mee naar school te dragen, kan natuurlijk niet zomaar een tas zijn. Dat luistert nauw. Kinderen hebben een heel eigen smaak en dat begint vaak al op de kleuterschool. Sterker nog; een jong kind is vaak al kritisch op zijn tas die hij meeneemt naar de kinderopvang. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen. 

Er was een tijd dat kinderen tussen de middag thuis een boterham of een warme maaltijd aten. Daarna gingen ze weer naar school en hoefden nauwelijks iets mee te nemen. Tegenwoordig zijn er continuroosters en kunnen kinderen, of het nu gaat om de basisschool of de middelbare school, eigenlijk niet meer zonder tas. 

De schooltas was tot jaren terug een degelijke zware leren tas. Er moesten niet alleen een broodbakje mee, maar ook boeken, schriften en multomappen. En natuurlijk die enorm dikke agenda. Hoe anders is dat tegenwoordig. De laptop heeft veel van deze materialen vervangen. Dat scheelt sjouwen. Desalniettemin blijken middelbare scholieren nog vaak veel te zware tassen te dragen. Ergotherapeuten adviseren daarom dat een schooltas voor jonge kinderen niet zwaarder zou moeten zijn dan tien procent van het totale lichaamsgewicht van het kind. Het kind is immers nog in de groei en daarmee ook de rug, die extra kwetsbaar is. Het is belangrijk om op het gewicht van de schooltas te letten. 

Niet alleen zit de tas tegenwoordig vol met een laptop en een broodbakje, ook andere gadgets moeten mee en soms ook nog wel eens eens een boek. Dat betekent dat ze ook tegenwoordig stevige en stoere tassen mee moeten. Tassen die een stootje kunnen hebben en die er fraai uitzien. Ze weten vaak heel goed wat ze willen en maken een keuze voor een schooltas dames of een schooltas heren

Schooltassen zijn heilig

Iedereen kent wel de traditionele lerenschooltas of de zogenoemde pukkel uit de jaren zeventig. Volgeklad met woorden omdat je op het canvas zo lekker kon schrijven met een stift. Dat laat een middelbare scholier nu wel uit zijn hoofd, want de schooltassen van tegenwoordig zijn ‘heilig’. Neem nu de populaire Kipling tas. Die wil je zo mooi mogelijk houden omdat het een geweldige tas is die leerlingen zo lang mogelijk mee naar school willen nemen. 

Een rugzak Eastpak valt eveneens in de categorie ‘favoriet’. Ook dit is een trendy rugzak die het goed doet bij scholieren van jong tot ouder. Vanaf de brugklas tot het moment dat ze van die middelbare school afgaan, kan zo’n kwaliteitstas dienstdoen. Mits deze niet te vol wordt gepropt. Zoals eerder gezegd is dat niet goed voor de rug, maar ook niet voor de tas. 

Een tas voor naar het kinderdagverblijf

Aan de schooltas gaat vaak eerst de tas vooraf die kinderen meedragen naar het kinderdagverblijf of de kleuterschool. Denk als ouder niet dat je er dan met een niemendalletje vanaf komt. Juist voor deze doelgroep worden prachtige tassen ontworpen. Je zou soms willen dat je er zelf eentje had. De tassen hebben prachtige kleuren, zijn fraai vormgegeven en dragen comfortabel. 

Er moet voldoende inpassen. Van de favoriete knuffel tot aan een extra kledingsetje, een bakje fruit en een schriftje. En voor de terugweg moet het knutselwerkje er ook nog bij. Dat vraagt om ruime tassen die makkelijk mee te nemen zijn. En die er goed uitzien. Kinderen willen zelf niets liever. 

Kinderen kiezen zelf

Tegenwoordig zijn er dan ok vele tassen die dienst kunnen doen als schooltas. Vanaf de kinderopvang tot aan het moment dat ze wel of niet doorgaan met studeren. Het is daarom belangrijk te kiezen voor een functionele en sterke tas. Welke dat wordt? Kinderen kiezen zelf voor een kleur en een dessin. De keuze is enorm.