Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

De elektricien, een redder in nood!

Stel je voor, je zit `s avonds lekker op de bank voor de televisie met een hapje en een drankje. Daar zit je dan, ineens zit je in het duister. Voor velen een herkenbaar scenario. Stroomstoring komt voor op de momenten die niemand uitkomt. Op zo’n moment kun je een elektricien inschakelen, zoals Elektricien Utrecht. Elektricien Utrecht kan je helpen en eventueel adviseren voor in de toekomst. Voor het vervolg is het misschien handig als je weet wat je in eerste instantie zelf kunt doen. Lees hieronder een aantal tips bij stroomuitval en kortsluiting

Wanneer je een elektricien moet inschakelen

Stroomstoring in jouw huis kan op verschillende manieren ontstaan. Er kan een centrale stroomstoring zijn, waardoor een regio zonder stroom zit. De stroomleverancier kan problemen hebben met de levering. Overbelasting van de meterkast komt daarnaast ook vaak voor. Kortsluiting in de meterkast is ook vaak een grote boosdoener. In dit geval kun je beter een elektricien inschakelen. Zelf in de meterkast gaan klussen is levensgevaarlijk en kan de kortsluiting mogelijk verergeren. Het is dus erg verstandig een elektricien erbij te halen die verstand heeft van de zaak en jouw probleem snel kan verhelpen. Veiligheid gaat boven alles!

Stroomstoring in huis

Alhoewel je kunt deze storingen vaak wel zelf verhelpen, komen stroomstoringen meer dan eens voor. Je kunt zelf thuis in de meterkast kijken en checken of er stoppen uit zijn. Deze stop kun je dan vervangen. Daarnaast is er nog iets wat je zelf kunt doen. Je kunt ook alle snoer apparaten een voor een uit het stopcontact halen. Schakel de stop weer in en steek de snoeren stuk voor stuk weer in het stopcontact. Wanneer de schakel er weer uit gaat, dan is de zwakste schakel gevonden. Het is daarom erg belangrijk de elektrische apparaten tijdig te controleren. Beter voorkomen dan genezen toch?