Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Dé eigenschappen van een inspirerende spreker

Om jouw onderneming te verrassen, inspireren, motiveren of enthousiasmeren heb je besloten om een grootschalig bedrijfsevenement te lanceren. Een van de manieren om zo’n bedrijfsevenement naar een nog hoger niveau te tillen is door het boeken van een inspirerende spreker, gastspreker of dagvoorzitter? Maar over welke eigenschappen moet zo’n spreker of gastspreker nu beschikken? Volgens ons beschikken de beste sprekers over tenminste de volgende eigenschappen:

Vakinhoudelijke kennis spreker

Sprekers zijn expert of ervaringsdeskundige binnen een bepaald vakgebied. Vaak hebben ze jarenlang gestudeerd binnen hun vakgebied of zijn ze juist jarenlang werkzaam geweest binnen hun vakgebied. Zo worden experts welke jarenlang een groot bedrijf of instituut hebben geleid spreker binnen dat bepaalde vakgebied. Zo weten ze altijd waar ze over spreken, kunnen ze hun licht laten schijnen op toekomstige ontwikkelingen binnen het domein of kunnen ze vertellen over de veranderingen binnen het domein door de jaren heen. Een goede spreker is dus een echte expert binnen zijn vakgebied. 

Humor of enthousiasme van de spreker

De beste sprekers weten een lezing of presentatie te voorzien van de juiste dosis humor of enthousiasme. Wanneer een spreker over ICT of technologie een presentatie geeft dan kan dit vrij complex of technisch worden. Dan is het belangrijk om ook te zorgen voor de juiste afwisseling tussen humor en vakinhoudelijke informatie. Doordat de meeste sprekers expert binnen hun vakgebied zijn weten ze hier al op een enthousiaste manier over te vertellen. Echter kan de juiste dosis humor je evenement naar een hoger niveau tillen. 

Spreker heeft geen plankenkoorts

Bedrijfsevenementen variëren van een heel klein gezelschap tot een enorm publiek met honderden gasten. Daardoor is het belangrijk dat een goede spreker geen plankenkoorts heeft. Er is namelijk niks ergers dan een spreker of presentator die dichtklapt voor een enorm publiek. Natuurlijk is het van te voren lastig te bepalen of een spreker wel of geen plankenkoorts heeft. Daardoor kan het heel waardevol zijn om een spreker te boeken via een sprekersadvies bureau. Aan zo’n sprekersadviesbureau zijn sprekers verbonden met jarenlange ervaring. Hierdoor weet je eigenlijk zeker dat de spreker in kwestie beschikt over de bovengenoemde eigenschappen. Een van de meest toonaangevende sprekersadviesbureaus is bijvoorbeeld Speakers Academy uit Rotterdam.