Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Certificeringen in verschillende sectoren

Dat ondernemen geen eitje is, is algemeen bekend. Zodra je een bedrijf opstart komen er namelijk fiscale, financiële en formele zaken bij kijken. Deze zaken gebeuren vaak achter de schermen, waardoor de klant hier weinig idee van heeft. Wel is het voor de klant belangrijk dat het bedrijf rechtsgeldig is en zich aan bepaalde regels houdt. Hiermee wordt namelijk o.a. de informatie van de klant beschermd. Echter verschilt het per sector welke eisen er worden gesteld aan een bedrijf.

Zorgsector

In de zorg gaat veel persoonlijke informatie rond. De informatie die wordt gebruikt in ziekenhuizen is misschien wel de meest privacy gevoelige informatie die er is. Met deze informatie moet dus heel secuur worden omgegaan zodat het niet bij derden terecht komt. Het certificaat NEN 7501 toont aan dat een zorginstelling de informatie goed beveiligt. Op deze manier wordt de integriteit en vertrouwelijkheid van de patiënten informatie gewaarborgd. NEN 7501 geeft daarnaast richtlijnen die gebruikt kunnen worden bij het inrichten van de ICT-systemen, die worden getoetst door de inspectie.

Kwaliteitsnorm

Een van de belangrijkste doelen bij vele bedrijven is een goede kwaliteit leveren. Goede kwaliteit komt voort uit een hoge klantentevredenheid en weinig defecte producten. Niet alleen scheelt dit veel tijd, het zorgt er ook voor dat de reputatie van het bedrijf verbetert. Zodra een bedrijf namelijk regelmatig producten levert met een slechte kwaliteit, zal dit impact hebben op het imago. Om de kwaliteit te waarborgen is het belangrijk tijd te besteden aan kwaliteitsmanagement. ISO 9001 is de norm die de basis legt voor een goed kwaliteitsmanagementsysteem en wordt wereldwijd door veel bedrijven gebruikt. 

Voedselsector

In de voedingsmiddelenindustrie is het belangrijk dat het voedsel dat wordt verkocht veilig is. Voedselvergiftiging moet worden voorkomen en dat kan zodra een bedrijf zich houdt aan bepaalde regels. Daarom zijn er processen en producten die de bedrijven volgen om de veiligheid te waarborgen. Zodra een bedrijf de FSSC 22000 certificering heeft, kan het leveren aan retailers. Retailers stellen namelijk bepaalde eisen aan de verkopers, die vaak worden samengevat in deze certificering. Met deze certificering zijn de retailers er namelijk van verzekerd dat de voedselaanbieders er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de voedingsmiddelen veilig zijn.