Floxxium.nl
Image default
Aanbiedingen

Breng je hockeytrainingen naar een hoger niveau met deze hockey trainingsmaterialen!

Breng je hockeytrainingen naar een hoger niveau met deze hockey trainingsmaterialen!

Als jeugdtrainer op de plaatselijke hockeyvereniging ben je inmiddels geen onbekende meer. Je hebt al jarenlange ervaring en je weet hoe je hockeytrainingen moet organiseren. Elke week sta jij op het hockeyveld voor de groep en probeer je je spelers klaar te stomen voor elke wedstrijd. Het niveau ligt hoog, maar je wil je trainingen naar een nog hoger niveau tillen. In deze blog lichten wij drie hockey trainingsmaterialen uit die jouw hockeytrainingen naar een hoger niveau tillen. Lees je mee?

 

  1. Hockeytouwen

Pionnen zijn een onmisbare toevoeging voor elke hockeytraining maar kunnen best onhandig zijn bij het uitzetten van een partijvorm. Dit kan leiden tot ballen die wegschieten en constant weer gehaald moeten. Een ideaal én beter alternatief zijn hockeytouwen. Het touw is wel tot 8 cm hoog en absorbeert de kracht van de bal wanneer deze tegen het touw aan wordt geslagen. Dit leidt ertoe dat ballen binnen het veld blijven en niet wegschieten. Hockeytouwen zijn te verkrijgen in verschillende formaten en afmetingen, en zijn zeer licht in gebruik. Daarnaast hebben hockeytouwen een lange levensduur van minstens acht jaar. Hockeytouwen zijn verkrijgbaar in verschillende en opvallende kleuren. Zo lichten ze ook op in het donker. Ideaal!

 

  1. De loopladder

Op zoek naar een manier om de motorische vaardigheden van je spelers te trainen? Loopladders zijn een ideaal middel om hier een bijdrage aan te leveren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende types en formaten zoals bijvoorbeeld trainingsringen en horden. Met loopladders kan je parcourtjes uitzetten waarbij de spelers met korte en explosieve pasjes het parcour moeten doorlopen. Hierdoor kunnen verschillende fysieke aspecten van het menselijk lichaam getraind worden. Denk daarbij aan explosiviteit, snelheid, coördinatievermogen en uithoudingsvermogen. 

 

  1. Tchouks

Op zoek naar een manier om het je keepers net even wat moeilijker te maken op de training? Overweeg dan eens om af te werken met een tchouk, ook wel een rebounder genoemd. De tchouk is een klein doeltje met strak gespannen net dat rechtop staat. Het werkt als volgt: je slaat de bal hard in de tchouk, hierdoor zal de bal hard terugveren in tegengestelde richting. Hiermee wordt het reactievermogen van de keeper op de proef gesteld. De tchouk is zeer licht en inklapbaar dus makkelijk om mee te nemen en op te zetten.

Wil jij je trainingen naar een hoger niveau tillen? Overweeg dan eens de hockey trainingsmaterialen van hockeypartner.nl. Hier vind je een ruim en divers aanbod materiaal om de ideale training op te zetten!

 

https://hockeypartner.nl/