Floxxium.nl
Image default
Aanbiedingen

Bamboevloer: de voor- en nadelen

Een bamboevloer zou prachtig in jouw woning staan. Het is een mooie toevoeging aan jouw woning. De daadwerkelijk keuze van de vloer wordt vaak gebaseerd op de kleinste details. Op het eerste oog is het een prachtige vloer, maar daarnaast moet het natuurlijk ook functioneel prettig zijn. De bamboevloer heeft natuurlijk een enorm warme uitstraling, waardoor de woning meteen een stuk gezelliger wordt. Lees snel verder en ontdek meer over de bamboe vloer voor in jouw woning. 

Intensief gebruik

Ben jij op zoek naar een vloer die geschikt is voor intensief gebruik? Dan is de bamboevloer een geschikte ondergrond voor in jouw woning. Bamboe is een stevig materiaal; het materiaal is steviger dan het eiken materiaal. Je hoeft natuurlijk de bamboevloeren niet door heel de woning te leggen. Je kunt het ook enkel in de veel gebruikte ruimtes plaatsen. Je kunt hierbij denken aan de vloer onder de kapstok bijvoorbeeld. Iedereen komt hier elke dag en daardoor wordt de vloer intensief gebruikt. Niet alleen voor de woningen is deze vloer geschikt, je kunt ook denken aan kantoren. Op het kantoor wordt veel bewogen op de bureaustoelen. Een stevige ondergrond is dus niet geheel onbelangrijk. Een bamboevloer van Momo Rugs is dus ook geschikt voor op het kantoor. 

Hoge dichtheid van de vezels 

Ben jij allergisch of heb jij een bepaalde aandoening op jouw luchtwegen? Dan is het prettig om een vloer te kiezen met een hoge vezeldichtheid. Een vloer met een hoge vezeldichtheid zorgt namelijk voor een minder mate van verspreiding van bepaalde stoffen. Op deze manier zullen er minder stofjes en andere deeltjes in jouw lichaam terecht komen. De kans dat jij last krijgt van lichamelijk klachten, wordt hierdoor verkleind. 

Vloerverwarming 

De bamboevloer laat warmte goed door. De vloerverwarming wordt goed door de vloer doorgelaten. Op deze manier heb jij geen koude voeten in de wintermaanden. Daarnaast wordt de omgeving met vloerverwarming ook opgewarmd door de vloerverwarming. Ideaal voor een warme woning toch? 

Geen hoge vochtbestendigheid

De bamboevloer heeft niet alleen maar voordelen, ook de nadelen komen bij deze vloer naar voren. Bamboe is een vloer wat niet geschikt is voor vochtige ruimtes. In de keuken kan er nog wel eens worden geknoeid. Een tegelvloer kan je in dit geval makkelijk afnemen en schoonmaken. Een bamboevloer daarentegen is lastig schoon te maken. 

https://www.obbyo.nl/